Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 30 de gener del 2013

CUINA AMB PRODUCTES PQPI: BUNYOLS DE COL I PATATA

Ravanets cultivats a l'hort ecològic pels alumnes de PQPI
Avui vos presentam una recepta del magnific bloc de cuina gingebre.net, elaborat per na Neus Marí, que treballa al nostre centre d'AT, donant suport en tot moment a n'Emily M Orta.
Es tracta d'una recepta vegetariana boníssima i saníssima! Na Neus tenia una col arrissada ecològica i preciosa de l’hort de l’ies Porreres i va trobar aquesta recepta que li va cridar l'atenció per la seva originalitat. Vos proposam una recepta de bunyols de col amb patata que es fa al forn i és una manera sana de menjar col i queda deliciosa. Com sempre diu na Neus, menjar sa no té perquè ser avorrit!
Volem dedicar aquesta entrada i la recepta als alumnes i professors de PQPI de l’IES Porreres que amb el seu treball fan possible que ens puguem aprofitar d’aquests productes de qualitat, desitgem que vos agradi! A l’hort de l’ies Porreres fan molta feina per aconseguir els millors productes de la terra. En Rafel ens ha fet arribar aquesta foto tan maca d’aquests ravanets perque vos mostrem les riquíssimes verdures i hortalisses que cultiven a l’hort. 

BUNYOLS DE COL I PATATA
Així de bé queden aquests originals bunyols
QUE HI POSAM?
  • 10 fulles de col arrissada ecològica
  • 1 ceba picada
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 4 patates
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 1 culleradeta de comí
  • pebre bo i sal
  • sèsam
COM HO ELABORAM?
bollim la col uns 5 minuts i la colam, amb la mateixa aigua de coure la col bollim les patates. En tenir-ho bollit trituram les patates i feim un puré que mesclarem amb la col tallada. Posam l’oli en una paella i sofregim una mica la ceba picada. mesclam la ceba amb la mescla de puré i col i afegim les espècies i un poc de sal. Encenem el forn a 180º.  Ho mesclam tot bé i feim bolles de pasta i les aplanam fent la forma com de petites hamburgueses. Posam els bunyols damunt una safata de forn amb paper vegetal i hi espolvorejam llavors de sèsam. Les enfornam uns 20 minuts. mentre es couen desprenen un deliciós aroma d’espècies que m’encanta. és una recepta molt fàcil i una manera original de menjar col.

Al bloc gingebre.net podreu trobar diverses receptes fetes també amb productes del nostre hort, com sopes mallorquines o tarteta de lombarda. Si voleu visitar-lo podeu fer-ho per mitjà d'aquest enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada