Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 27 de gener del 2013

LLEGENDES DE LES TRES VILES II

RESPECTE A LES ÒLIBES (MONTUÏRI)

 Maria Francisca Márquez Amengual 2n ESO C

Aquest fet li va ocórrer a l’amo en Biel Nofre.

Durant la guerra civil molts d’homes no hi volien prendre part i el que feien era amagar-se durant el dia i sortir durant les nits per poder veure la família, menjar i saber noves de com anava la guerra.
A l’amo en Biel el que li va succeir va ser que, durant una d’aquelles nits que sortia per anar a cercar queviures, havia de passar per devora del pou del Clot del Dimoni. Ell anava caminant pel mig dels sementers cercant el camí més recte i curt per anar a casa seva i mentre ho feia una òliba li va prendre la boina i la s’emportà més enrere, ell va tornà enrere, va agafà la boina i seguí el seu camí endavant. L’òliba li tornà prendre la boina i la tornà portar un tros lluny. Això succeir tres vegades consecutives fins que l’amo en Biel pensà que el millor era seguir un altre camí.
Al cap de dos vespres ell va saber que la nit en la que l’òliba no el va deixar passar i continuar el seu camí, al voltant del pou del Clot del Dimoni, havien assassinat tres homes i els havien tirat dins el pou.
Per això la gent de Montuïri que coneix la llegenda sap que en trobar una òliba han de tornar enrere si ella es posa davant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada