Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 13 de novembre del 2012

EL FONS MALLORQUÍ DE SOLIDARITAT DESTINA EL DONATIU DEL BERENAR SOLIDARI A UN PROJECTE EDUCATIU A NICARAGUA


Segons ens ha fet saber, el Fons Mallorquí de de Solidaritat i Cooperació ha destinat el donatiu de 295 que el nostre centre els va fer (la recaptació del berenar solidari d'enguany) a un projecte educatiu a la regió de Nueva Segovia, situada a al nord de Nicaragua, un projecte amb un pressupost total de 15595 €.
La justificació d'aquest projecte és que els països empobrits com Nicaragua, i molt especialmeny regions perifèriques i muntanyenques com Nueva Segovia, pateixen taxes importants de d'abandonament escolar, baix rendiment acadèmic, manca de qualitat educativa, manca d’inversió en infraestructures educatives, salaris precaris als mestres... Aquesta és la situació i la vida quotidiana que pateixen els infants d'aquesta regió de Nicaragua. El projecte en el qual s'ha invertit el nostre donatiu suposa la possibilitat de millorar les infraestructures de 9 escoles rurals, contribuir a l’adquisició de material educatiu i oferir formació i reciclatge a mestres de la zona, a més de concedir 40 beques a estudiants de primària, secundària i formació professional. Aquest projecte forma part de la tasca que el Fons està fent amb la Xarxa de Centres Educatius Solidaris. 
Imatge de la finca de Sonzapote a les muntanyes de Nueva Segovia
El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1993 arran d’una campanya anomenada “Mallorca Solidària, cap al 0’7%” organitzada el 1992 per Justícia i Pau de Mallorca, amb la col·laboració d’algunes ONG, per engrescar les administracions públiques de Mallorca en la solidaritat amb els països més pobres mitjançant la creació d’un Fons de Cooperació.
El 19 d’octubre de 1993 es constituí a Ciutat el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació amb l’objectiu de coordinar i canalitzar les seves aportacions anuals a la cooperació per al desenvolupament i gestionar aquests recursos a través de projectes de cooperació, de forma eficaç per contribuir a un desenvolupament integral i autosostenible de les persones i comunitats del Sud a qui es dirigeixen aquestes propostes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada