Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 27 de novembre del 2012

28N: LA COMUNITAT EDUCATIVA DELS CENTRES PÚBLICS DEL MUNICIPI DE PORRERES ES TANCARÀ CONTRA ELS RETALLS

Demà es duran a terme tancades de protesta
a més de 100 centres educatius de Mallorca
La comunitat educativa dels centres públics del municipi de Porreres, ha decidit unir-se a les tancades de demà,  28 de novembre, que promou la Plataforma de l'Embut Crida!, i demanar a l'equip directiu del nostre institut la cessió de les instal·lacions. La direcció de l'IES Porreres ha decidit autoritzar la tancada vist l'interès d'associacions de pares, alumnes i assemblea de professors i que aquesta compta amb un pla d'activitats. Amb aquesta decisió la comunitat educativa del nostre centre s'uneix als més de 100 instituts i escoles que ja han rebut permís dels equips directius per dur a terme tancades el 28-N contra les retallades i en favor de l'educació pública.
Aquesta acció reivindicativa es va començar a gestar en diferents fronts la setmana passada. Per una banda, un grup d'alumnes de 4t d'ESO van manifestar a la directiva el seu interès per posa-la en marxa al nostre centre i demanar ajuda als professors o a l'associació de pares. La directiva va manifestar que pel seu paper institucional ells no podien posar-se al capdavant d'aquesta iniciativa i els van recomanar posar-se en contacte amb l'APIMA del centre i amb l'assemblea de professors. Per aquest motiu es va convocar una reunió de representants de l'associació de pares, dels alumnes i dels professors per a dimecres horabaixa. Simultàniament, l'APIMA de l'Escola Nova i la del centre concertat Verge de Montision es va posar en contacte amb l'assemblea de professors de l'institut per proposar-los una acció coordinada i centralitzada a les instal·lacions del nostre centre. Acceptada la proposta es va convidar a representants d'aquestes associacions de pares i de les assemblees de mestres d'aquests centres a la reunió de dimecres horabaixa. En aquesta es va acordar tirar endavant i es va preparar el pla d'activitats per a la tancada que es durà a terme demà de 17:00 a 21:00 hores.
Per tant, i a proposta de les APIMAS de l'IES Porreres i de l'Escola Nova (a darrera hora la del Col·legi Verge de Montision ha decidit no convocar tot i que alguns representants de pares i mestres participaran a títol personal) demà horabaixa es convoca a pares, alumnes i professors a una tancada de protesta, en la qual es desenvoluparan un seguit d'activitats. De 17 a 19 hores es duran a terme diferents tallers (elaboració de pancartes, penjolls, ball de bot, ritmes i percussió, etc.). A les 19 es projectarà el vídeo "La cabina" i posteriorment es posarà en marxa una taula rodona o col·loqui, amb un representant de cada APIMA, un professor i un mestre de cada centre i tres representant de l'alumnat. En aquest es parlarà del que s'ha perdut i com ens afecten les retallades, de les perspectives de futur i del que cal fer per millorar les coses. A partir de les idees recollides en aquest col·loqui es procedirà a elaborar un manifest conjunt de la nostra comunitat educativa contra les retallades en educació i a favor de l'ensenyament en general i del públic en particular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada