Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 8 de novembre del 2012

1r PREMI DE NARRATIVA DE 2n ESO DEL CONCURS LITERARI DE SANT JORDI 2012

Autor: Joan Antoni Móra Nicolau
Grup: 2n ESO
Curs: 2011-2012
1r PREMI NARRATIVA 2n ESO

NÀUFRAGS!!!

Un dia calorós d’estiu amb el sol cremant per damunt l’esquena, navega un luxós vaixell amb les seves veles i sis joiosos tripulants.

De sobte, aquest sol fabulós s’amaga darrere els núvols, negres, carregats d’aigua i llamps, quan aquests núvols deixen caure els llamps i la pluja, la tripulació es va posant molt nerviosa.

El patró del vaixell posa calma. “No passarà res!!!”.
De cop i volta un llamp monstruós s’estampa contra el casc del vaixell, tots pensen en el final de la seva vida.

El patró reacciona i ordena als seus companys que preparin el bot salvavides i que hi pugin. De seguida que tots estan a bord del bot salvavides parteixen i s’allunyen el més enfora possible de la tempesta.

Després d’un temps navegant a la deriva, un dels tripulants veu una illa deserta a l’horitzó i cap allà es dirigeixen.

Arriben a una platja d’arena calenta i fina, amb colors de matisos de blanc i groc.

Després d’una gran alegria inicial per salvar la vida, de sobte els entra un malestar quan són conscients d’estar a una illa deshabitada, tot es transforma en nerviosisme i inquietud.

Altra vegada el patró reacciona i imposa la seva calma, els ordena que un vagi a cercar llenya per encendre una foguera, a altres tres que construeixin una cabana a dalt d’un arbre per fugir dels depredadors que cacen per la nit i a la resta de companys que provin de pescar algun peix o calamar per menjar.

Després d’un temps de convivència, apareixen els primers símptomes de nerviosisme, un dels nàufrags es posa histèric, el patró del vaixell i la resta de la tripulació intenten tranquil·litzar-lo, no ho aconsegueixen i es posa dret i parteix a córrer cap al bosc que en cap moment s’havien atrevit a travessar per por als perills que allà dins s’hi poguessin topar.

A continuació, tots reaccionen perseguint al seu company embogit per intentar calmar-lo i parlar de la situació en què es troben.

Després de llargues carreres travessant el bosc poden veure al seu company fugitiu aturat, paralitzat, glaçat, sense bategar-se, totalment de pedra.

Quan arriben a la seva vora, tots li diuen “Com et trobes?”, “Posa’t tranquil!!”, “Trobarem una sortida d’aquest infern!!!”.

Ell segueix sense reaccionar, només al cap d’uns minuts reacciona, aixeca el braç i assenyala un punt llunyà, misteriós.

Tots giren la seva mirada seguint el dit del seu company.

Tots queden de pedra!!!

La imatge és totalment desconcertant.


Una platja plena a rebentar, de gent, de gent de totes parts del món.

Pells vermelles i bronzejades pel sol, olor penetrant a crema protectora solar.

A la fi llegeixen el cartell que està al seu abast: “BBB.... BALLERMANN 6”

Si, són a la platja de s’Arenal, a la vista del seu paradís, el Balneario 6.
Clarament l’efecte de la gran quantitat d’alcohol de la nit anterior al vaixell els va afectar la memòria i la percepció de la realitat.

La festa per la “Despedida de soltero” d’un d’ells ha estat potent.

Ara a seguir amb la festa!!!.

Fi.... o no!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada