Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 15 de novembre del 2013

AQUEST MES ES CELEBREN AL NOSTRE CENTRE ELECCIONS PER RENOVAR PARCIALMENT EL CONSELL ESCOLAR

Redacció
Fa dos cursos la revista Povimon va fer un actiu seguiment de les eleccions al consell escolar del nostre centre, seguiment motivat pel gran interès i expectació que s'havia despertat en la comunitat educativa a causa de la gran importància de les decisions preses per aquest organisme (ratificació del pla lingüístic i proposta de revocació del nomenament de l'anterior director) en els curs precedent (2010-11). 
L'interès dels nostres lectors respecte a les presents eleccions sembla haver canviat radicalment. Enfront de l'apassionant campanya electoral del 2011, aquestes eleccions sembla que es mouen entre la fredor i la indiferència. Pot haver influït la relativa pau institucional que es respira al centre, amb una comunitat educativa més propera a l'harmonia que al conflicte, però, per nosaltres, el fet decisiu per aquesta manca d'interés, són les noves normatives educatives, com la polèmica LOMQE o llei Wert i el no menys polèmic TIL, que han suposat dos potents torpedes a la línia de flotació dels consells escolars. Primer, aquest estiu, el TIL va demostrar que l'administració es passava pel forro els projectes lingüístics aprovats per consens per la majoria de consells escolars. Després va obligar a aplicar uns projectes lingüístics rebutjats per la majoria de consells escolars. Finalment es va expedientar a tres directors per votar al consell escolar en contra de la imposició d'aquests projectes TIL imposats per l'administració. A més a més la LOMQE ha deixat als consells  escolars totalment descafeïnats, buidant-los de competències. Aparentment el consell escolar segueix essent l'òrgan de govern dels centres, però perd moltes de les seves competències que passen a la direcció. El consell escolar ja no aprovarà els pressuposts, ni els projectes educatius ni el procés d'admissió d'alumnes. A més a més perd molt de pes a l'hora d'elegir la direcció del centre. Bàsicament queda reduït a un consell consultiu, que ha de ser informat de tot, pot expressar opinions, però no te veu ni vot en la majoria d'aspectes en que fins ara intervenia activament. La democràcia als centres queda més debilitada que mai perquè el seu principal òrgan d'expressió esdevé un element purament decoratiu i absolutament buit de contingut. Si fins ara, i fent un símil històric, el CE era una mena de parlament o corts medievals (per la seva desigual divisió en estaments) i la direcció una mena de monarquia pactista, ara hem passat a un model de monarquia absoluta, amb un parlament que existeix però no te poders i on la direcció és qui ho decideix tot.
La "campanya electoral" començarà formalment el proper dia 20 quan es presentaran les llistes de candidatures definitives i es convocarà el claustre extraordinari per a l'elecció dels representants del professorat. Dia 26 de novembre es celebraran les eleccions de l'alumnat, dia 27 les del professorat i dia 28 les del personal d'administració i serveis i les dels pares i mares d'alumnes.
Per part dels alumnes es renoven tots els representants i es presenten nou candidats: Francesc Mora, Miquel Àngel Carbonell, Nicolàs Andrés Salas, Mohamed Abaraddan, Miquel Barceló, Maria Barceló, Paula Medina, Joan Picornell i Maria Pilar Mesquida.
Respecte al professorat hi ha quatre candidatures per dos llocs: Margalida Adrover, Joana Mª Tomàs, Magdalena Martorell i Rafel Juan.
Només hi ha un aspirant a representar al personal d'administració i serveis: Andreu Bover
Finalment, pel que fa a pares i mares es presenten tres candidats Francisca Llaneras, Margarita Rosselló i Juan Llaneras.
Un cop realitzat l'escrutini el dia 5 de desembre es proclamaran els candidats electes, i aquell mateix dia, es constituirà el nou consell escolar de l'IES Porreres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada