Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 17 de maig del 2017

PROVES CANGUR 2017

Carme Rosselló, 3ESO-A
El passat 16 de març uns quants alumnes de 3r i 4t d’ESO vam participar a les proves Cangur que es celebraven al poliesportiu de Campos. De l’IES, érem 47 alumnes i a Mallorca hi participaven 10.347 alumnes en total (5è i 6è de primària, ESO i Batxiller).
A les vuit, ens vam reunir a l’entrada. Allà, les professores de matemàtiques Magdalena Martorell, Catalina Roig i Mayra Macías, ens donaren una xapa per poder entrar al poliesportiu i el full on havíem d’escriure les respostes. Seguidament vam pujar al bus i partirem cap a Campos.
Quan arribàrem, ens vàrem seure on els de l'organització. Un professor juntament amb el batle de Campos ens explicaren com funcionava la prova i ens varen animar molt a fer-ho bé. Allà també hi havia altres centres com IES Damià Huguet, IES Felanitx, IES Llucmajor, etc. Teníem una hora i un quart per fer l’examen, quan va faltar mitja hora per acabar es va posar un marcador marxa enrere perquè poguéssim controlar el temps. L’examen consistia en 30 preguntes, unes puntuaven 3 punts, les altres 4 punts i unes altres 5, i cada resposta incorrecta descomptava una quarta part de la seva puntuació. Cada un va fer la seva prova i després d’haver-lo entregat, vàrem sortir al pati a berenar.
Després d’aquest esplai cada institut havia de fer grups de 10 persones per començar una gimcana de problemes. Hi havia problemes curts que puntuaven de 5 a 15 punts, depenent de cada un i un problema llarg que puntuava 60 punts. Cada grup havia de resoldre el màxim de problemes possibles.
En haver acabat la gimcana ens informaren de que al cap d’un temps ens entregarien els resultats, tant de l’examen individual com el de la gimcana on es puntuava tot el centre en conjunt.
Finalment, vàrem tornar a pujar a l’autobús cansats però satisfets i impacients de conèixer els resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada