Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 5 d’abril del 2016

ELS ALUMNES DE 2PMAR (3ESO-D) A ASL TREBALLEN LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Alumnes 2n PMAR (3ESO-D)
Un any més treballam la situació de les dones entre el 25 de novembre (dia internacional contra la violència vers les dones) i el 8 de març "El dia internacional de la dona". En aquest període hem dut a terme un seguit de reflexions com: "És un dia que no tenim res a celebrar?" o "És un dia que podem seguir reflexionant i cercant solucions per arribar a la igualtat" i hem preparat aquest reportatge sobre la violència masclista i la discriminació sexista contra les dones.

PER QUÈ DIA 25 DE NOVEMBRE?

El dia 25 de novembre es celebra El Dia Internacional contra La Lluita de la Violència de Gènere. Va ser declarat dia Internacional contra la violència a les dones en la primera trobada feminista d'Amèrica Llatina, que es va celebrar a Bogotà el juliol de 1981. En aquest trobada les dones van denunciar la violència de gènere en tots els àmbits de la societat, els maltractaments i els assassinats a la llar, les violacions, l'assetjament sexual, i la violència en general cap a les dones, inclosa la tortura i abusos.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE,  NO !! SI TE PASSA TELEFONA AL 016!!!

La violència de gènere és aquella que, com a manifestació de la discriminació, la situació de desigualtat i les relacions de poder dels homes sobre les dones, s'exerceix sobre aquestes per part de les persones que siguin o hagin estat els seus cònjuges o de les que hi estiguin o hi hagin estat lligades per relacions similars d'afectivitat, fins i tot sense convivència.

La violència contra les dones com qualsevol acte de violència de gènere que pugui tenir com a resultat un dany o sofriment físic, sexual, o psicològic per a la dona, així com les amenaces d'aquests actes, la coacció o la privació arbitraria de la llibertat, tant si es produeixen a la vida pública com a la privada.

La violència de gènere, especialment la que es produeix dins de l'àmbit de la llar, és una realitat que és present en tots els països, en totes les cultures, en tots els nivells socials i s'ha donat durant totes les èpoques històriques, tot i que, generalment, ha quedat silenciada en l'àmbit de la privacitat.
La violència contra les dones té el seu origen en un sistema de relacions de gènere que manté la preeminència dels homes sobre les dones.

Tipus de violència:

-Física: danys en el cos de la persona (bufetades, empentes, cops, pallisses, asfixies,

cremades, retencions...) que poden donar com a resultats fractures, ferides, contusions,
hematomes o, fins i tot, la mort.
-Psicològica: actes o conductes de desvaloració, humiliació, temorització, por (crits,vexacions,amenaces,coaccions, desqualificacions, aïllament...)
-Sexual: imposició d'una relació sexual contra la voluntat (agressió, abús, tocaments, etc.).
-Econòmica: no deixar treballar i les dones sense recursos són menys autònomes, no poden independitzar-se i queden més desprotegides.

En cas d'un maltractament físic, quines mesures cal prendre?


Vés a un centre sanitari, sense rentar-te ni canviar-te la roba. Un cop atesa, demana un certificat mèdic de lesions en què es descriguin les ferides, el tractament que requereixen i el temps de curació previsible.
Posteriorment, amb el certificat mèdic, vés a la comissaria de policia, al quarter de la guàrdia civil o, si és possible, al jutjat de guàrdia del lloc on visquis per tal de formalitzar una denúncia per agressió, en la qual cal fer consignar:
- Què t'han fet
- Qui t'ho ha fet
- I on t'ho han fet
Si hi ha hagut cap testimoni, fes que t'hi acompanyi.


Però recorda que PER DENUNCIAR NOMÉS CAL TENIR CORATGE I FER-HO! 
Telf: 016

DONES I DRETS HUMANS

⊕La igualtat de gènere:Homes i Dones tenim els mateixos drets!

⊕Dret a l'Educació:Que les dones de totes les edats rebem educació que no sigui discriminatòria i que promogui els valors de la solidaritat, l'equitat i el respecte.

⊕Dret a la Salut i al ple benestar físic, emocional, mental i social.Que no sigui la parella qui ho impedeixi!

⊕Dreta una vida sense violència física, sexual, psicològica o emocional. NO deixis que et maltractin!

⊕Dret al treball digne sense discriminació laboral per ser dona. Reivindicar el mateix sou!

⊕Dret a la participació política: capacitat per decidir decidir en tot!

⊕Dret a la informació i lliure expressió. Tots tenim dret a estar informats i a opinar respectant opinions alienes!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada