Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 20 de febrer del 2015

LA VIDRIERA DELS VERSOS

Margalida Barceló/Alumnes de 4t
Fragment d'un poema de Jacint Verdaguer il·lustrat per Francina Massanet (4C)
Els alumnes de 4t d'ESO enguany ens pengen versos a la vidriera de l'escala central. Tenim una escala ben poètica: ja hi ha tres escalons escrits i ara, també, un finestral que es vesteix de poesia espigolada pels al·lots i al·lotes de 4t. La veritat és que és d'agrair! Puges i llegeixes un vers, baixes i en llegeixes un altre ... 
I descobreixes que t'agrada la poesia. I te n'adones que els poetes ens parlen avui mateix, en aquest precís instant en què acab de fer un examen de Matemàtiques, o de sortir de classe de Tecnologia, o de ... I ens parlen d'emocions i sentiments ben vius entre nosaltres; o de passions que ben be podríem compartir.
La primera collita ens ha mostrat la poesia del s. XIX. Han porgat poemes del període de la Renaixença (1833-1890) i han fet seus, i nostres, els versos de Jacint Verdaguer, Bonaventura Carles Aribau, Marià Aguiló i Josep Lluís Pons i Gallarza.
Properament podreu veure els poemes complets amb els treballs d'il·lustració i poesia visiual desenvolupats pels alumnes a les pàgines del bloc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada