Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 29 de març de 2018

LES ALUMNES DE 4ESO ELABOREN UN MANIFEST FEMINISTA PEL 8 DE MARÇ

Enguany el dia internacional de la dona treballadora a l’IES Porreres va tenir més significació que mai. Des de totes les matèries es van fer treballs per tenir present la figura de la dona. Les alumnes de 4t d'ESO prepararen un manifest feminista. Dia 7 de març un grup d'alumnes de 3r i 4t en va fer lectura pública per cridar a la vaga seguir reivindicant la igualtat i la no discriminació de la dona en el món laboral i en el món en general. 
Alumnes de 4t d'ESO

"Demà dia 8 de març és el dia de la dona treballadora. Un dia com aquest fa uns 100 anys, més d’un centenar de dones es van tancar dins una fàbrica tèxtil a mode de protesta per l’explotació que sofrien a la seva feina i van ser cremades vives. Aquest fet va passar a la història. Per aquest motiu, el 8 de març l’anomenam dia de la dona treballadora.
Però en ple segle XXI, les dones seguim cobrant un 25% menys que els homes a nivell mundial (un 30% menys a Espanya). Una dona amb el quocient intel·lectual superior al d’un home, cobrarà menys pel simple fet de ser dona.
Segons indiquen les estadístiques, les dones dediquen més temps a les feines de la llar. Les desigualtats de gènere en aquests col·lectius es plasmen en les dificultats de les dones amb càrregues familiars per assumir totes les tasques que desitjarien i, en la majoria dels casos, no els permeten compaginar les tasques domèstiques
A més, les estadístiques demostren que moltes dones pateixen assetjament sexual a la feina, a l’escola o també al carrer en forma de comentaris desagradables o en ocasions a través de tocs o frecs en mitjans de transport o en  altres espais públics. L’efecte que produeix en les dones és d’intimidació, coerció i sentiment d’amenaça permanent.
La societat ens diu que no importa que siguis intel·ligent, mentre tenguis un bon cos, vagis ben vestida i maquillada. Pretenen demostrar que val més la nostra imatge que el nostre cervell.
Per tots aquests motius, demà 8 de març, CCOO i UGT convoquen una aturada parcial (de 2 hores), i CNT, CGT, la Intersindical, COS, USTEC-STES, la IAC i d’altres sindicats convoquen una vaga de 24h.
Aquesta vaga està convocada a 45 països diferents. El lema d’aquesta és “Si les dones s’aturen, el món s’atura.”. Per això es demana que les dones faceu vaga laboral i estudiantil, de treball domèstic i consum (on sovint les dones realitzam majoritàriament aquestes tasques). Movilitzau-vos, aneu a la manifestació, ens hem de fer escoltar.
La vaga no és només de dones, ja que convocar una vaga només per a un gènere seria il·legal. Però des dels sectors feministes s’està demanat que només la secundin les dones. Ja que, basant-nos en el lema de la vaga, només seria factible si nosaltres aturam.
Ets home i vols ajudar? Si fas vaga laboral, fes les tasques que sol fer la teva dona a casa, els treballs domèstics que no sols fer. Si anau a la manifestació, pensau que les protagonistes aquest dia son les dones, i que si estau allà és per ajudar-les.
I recordeu, si nosaltres aturam, el món s’atura. Gràcies."
Lectura del manifest feminista redactat per les alumnes de 4t d'ESO
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada