Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 7 de novembre del 2014

RAMON LLULL, PERSONATGE DEL CURS 2013-14

Escultura de Llull a l'esglèsia de Sant Miquel de Ciutat
Margalida Sampol/CNL
En motiu del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, hem triat l'autor com a personatge del curs 2013-2014.
Des de la CNL anirem fent propostes d'activitats per dur a terme des de diferents assignatures i animam els diferents departaments a difondre la figura del beat. Per exemple els alumnes de 4t d'educació eticocívica analitzaran la filosofia i l'ètica de Ramon Llull a partir la lectura i comentari de fragments de les seves obres literàries. A l'àrea de religió es treballarà el personatge en la seva vessant religiosa: misticisme, afany missioner, ... Des de ciències socials a 2n també es treballarà el personatge a partir de la seva relació amb aspectes de la història medieval (les croades, la reconquesta i la relació islam-cristiandat, el regne de Mallorca, els ordres mendicants, les escoles i universitats medievals, l'art gòtic, manuscrits i miniatures ...) i a 3r es seguiran les rutes dels seus viatges. A tecnologia s'aprofundirà en la relació de Llull amb el desenvolupament de l'informàtica. Altres departaments estan preparant activitats que relacionin Llull amb el contingut de la seva matèria.
Com a activitat de centre, els alumnes de 3r d'ESO faran una sortida a Randa, lloc emblemàtic estretament relacionat amb la vida i obra de Ramon Llull.
Així mateix està previst que els alumnes de 3r i 4t d'ESO assisteixin a la representació teatral Il·lumina que fa un recorregut per la història de la literatura medieval i per tant la figura de Ramon Llull hi és present.
L'acte culminant per homenejar el personatge és la diada de Sant Jordi. Està previst que el departament de Plàstica confeccioni un Pòster amb la imatge de Llull que es penjarà a la façana de l'institut i que els departaments que vulguin puguin mostrar a través dels alumnes les activitats que s'han fet sobre Llull.
Des de l'assignatura de català confeccionarem un calendari poètic basat en l'obra de l'autor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada