Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 14 de novembre del 2014

LA LLEGENDA DEL CASTELL DE FES

Aquesta és una de les portes d'accés a la medina medieval de la ciutat marroquina de Fes, on s'ambienta aquesta llegenda.

Mourad Ben Yaagoub, 2n ESO D
La llegenda conta que una família marroquí se'n va anar a passar l'estiu en un castell. Aquell castell era molt gran i es situava a devora la ciutat de Fes. Aquella família va deixar les maletes al castell i, tot seguit, va sortir a fer una visita a l'edifici. El castell era molt gran: varen veure les habitacions, els banys, la cuina...
Els nins tenien molta de por perquè en les habitacions no hi havia llum, tot estava fosc. Després de visitar l'edifici, la família va decidir anar a fer una volta pel camp. Varen veure moltes coses boniques, animals, plantes i arbres. Es varen aturar a berenar, després, com que ja es feia fosc, varen tornar al castell. Varen sopar contant històries de por, els nins es divertien. I se'n varen anar a dormir. Quan tots estaven dormits varen escoltar un renou que deia “ aaauuuhhh!, aaauuuhhh!”. Tota la família es va despertar tremolant de por, varen sortir del castell per veure el que passava. De sobte, va sortir un ca amb els ulls vermells. La família estava aterrada! El ca els volia menjar perquè tenia molta gana. Un dels veïnats del castell va sentir els crits d'auxili de la família. Va agafar una llanterna i va anar cap allà. Quan va arribar, va veure el ca amb els ulls vermells que es volia menjar la família; va agafar una pedra i, caminant a poc a poc i sense fer soroll, es va atracar a la bèstia fins que li va pegar al cap i el va matar.
La família tenia molta por. El veïnat va agafar el cotxe de la família i se'n varen anar cap a casa seva. El veïnat els va contar que en aquell castell hi havia un ca, al qual va mossegar un llop, així el ca es va convertir en un ca dolent. La gent que vivia en aquell castell va anar morint, un darrere l'altre, fins que no va quedar ningú. És per això que es diu el castell del ca dolent.
La llegenda me la va contar el meu pare fa molt de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada