Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 14 de maig del 2014

ELS ALUMNES DE L'IES PORRERES PARTICIPEN A LES PROVES CANGUR

Aquesta va ser la nombrosa representació de lIES Porreres a les proves cangur
Mayra Macias
La Prova Cangur, que és internacional, consisteix en un test de 30 preguntes matemàtiques, en que les 10 primeres valen 3 punts i les 10 darreres 5 punts. I els errors descompten!
Dels 4 nivells que hi ha (3r, 4t d'ESO i 1r i 2n de batxiller), l'IES Porreres només participam en els 2 primers, és clar.
Nosaltres vam anar, com cada any, a la seu de Manacor on vam ser 600 alumnes! Tots asseguts en files i files de cadires i amb els papers damunt una post perquè si no no hi ha manera de reunir tanta gent per fer un examen (al Palma Arena es van reunir 2300 alumnes!!!).
 Després de la prova i de 15 minuts per berenar, l'organització prepara una gimcana i així s'aprofita millor el matí i el trasllat a Manacor.
Sembla que la gimcana és el que més agrada als alumnes perquè pensen problemes i pinten un mural (mirau la foto; què guapo ens va quedar!) en grup.
Segur que també us interessa saber els millors classificats en la prova i l'institut guanyador de la gimcana.
La Prova Cangur té un premi per cada un dels 10 primers classificats de tots els concursants i de cada nivell que es presenten a les Illes Balears. No hi ha hagut cap alumne de Porreres entre aquests 10 primers però els millors classificats de nivell 1, n'Amador Jaume de 3er A i en Sebastià Nicolau de 3er C han quedat amb 107 i 107,5 punts respectivament molt aprop del 10è classificat que va tenir 113 punts. De nivell 2, el millor classificat ha estat en Javier Rabanal de 4t C.
En quant a la gimcana el centre guanyador ha estat l'IES Felanitx però l'IES Porreres va fer molt bon paper i, a més, l'organització ens va felicitar per l'actitud i la col·laboració en la recollida del pavelló al final del dematí. Gràcies a tots!
Enhorabona a tots per participar!! I ànims a tots els alumnes de l'institut per participar l'any que ve i passar un bon dematí pensant problemes i en companyia dels vostres amics.
Per a més informació podeu visitar la pàgina www.cangur.org
Jaume Servera, 3r ESO-A
En un càlid i agradable matí,  ens infiltrarem   a l’interior del pavelló Guillem Timoner on el passat vint de març, alumnes de tercer i  quart d’ESO i primer i segon de  batxiller es concentraren en motiu de la cridada un cop més, d’una de les proves matemàtiques més importants on els al·lots i al·lotes de diversos centres escolars tingueren la gran oportunitat de posar en pràctica el seu nivell de l’assignatura, i al mateix temps de passar un bon matí rodejat de companys.
Aquests controls són anomenats Proves Cangur i pertanyen  a l’àmbit matemàtic. Consten de trenta preguntes, deu de tres punts, deu de quatre punts i finalment deu més de cinc punts. També, el sistema de puntuació és diferent a un examen normal, ja que cada pregunta fallada es resta d’una encertada. 
El pavelló Guillem timoner no fou l’únic que acollí aquestes proves, sinó altres pobles com ara Inca o les instal·lacions del Palma Arena també estaren implicades.
Els nostres representants únicament foren alumnes de tercer i quart d’ESO, ja que com sabeu, les instal·lacions de l’IES Porreres no gaudeixen de batxiller.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada