Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 20 de setembre del 2013

LA VAGA INDEFINIDA PARALITZA L'IES PORRERES LA PRIMERA SETMANA DEL CURS

Redacció
La vaga indefinida convocada per l'Assemblea de docents, amb el suport dels sindicats ha paralitzat l'inici del curs escolar al nostre institut en la seva primera setmana.
El passat divendres dia 13 de setembre el curs va començar amb certa anormalitat. Els tutors havien de presentar el curs als diferents grups, cosa que es dugué a terme sense novetat. Però l'assemblea de professors de l'IES Porreres havia preparat un seguit d'accions per mostrar la seva discrepància amb l'actual política educativa. La majoria de professor van col·locar als seus cotxes un cartells amb el lema "avui no és un dia normal" i van venir a treballar vestits amb reba verda. Fora del recinte del centre van penjar una gran pancarta amb el mateix lema i van informar als pares que acompanyaven als seus fills al primer dia de classe dels motius de la vaga indefinida convocada a partir del dia 16: retirada dels expedients als directors de Maó/Mahón, del TIL i de les lleis de símbols i de convivència, substitució de les baixes des del primer dia, restabliment de les plantilles anteriors a l'inici dels retalls, contractació de professors de reforç i suport, etc.
A partir del dilluns dia 16 el seguiment de la vaga ha estat massiu i tot i els abusius serveis mínims imposats per l'administració (del 25 % del professorat -11 o 12 segons el dia- + director + secretari = 13/14 professors), el desenvolupament de les activitats docents ha estat gairebé impossible. Segons dades aportades a Povimon per la direcció del centre, el dilluns dia 16 de 32 professors que tenien dret a fer vaga, en feren 32, és a dir, el 100% dels qui en tenien dret i un 70 % del total de la plantilla. Dimarts dia 17 es va repetir el seguiment de la vaga del primer dia, amb 31 vaguistes de 31 possibles. Dimecres 18, de 31 professors amb dret a fer vaga, 30 en feren, és a dir, un 96,7 % dels que hi tenien dret. Dia 19 tornaren a fer vaga el 100 % dels que hi tenien dret, 31 de 31.
De dilluns a dijous la gran majoria d'alumnes del nostre centre van venir a l'institut, però es van passar la major part del temps al pati sense desenvolupar cap activitat. Els professors de serveis mínims executaren el seu horari habitual. A l'assemblea de divendres dia 13 es va decidir que impartirien les seves classes amb normalitat, però aquesta decisió va ser revocada per l'assemblea de dijous 19 en veure que a la resta de centres els professors en serveis mínims es limitaven a guardar als alumnes sense impartir classe. Cada vegada que s'iniciava una sessió els alumnes anaven a la seva aula i si passats cinc minuts no compareixia ningú baixaven al pati on desenvolupaven tertúlies, jugaven a cartes, ... sota l'atenta vigilància dels professors en serveis mínims que estessin de guàrdia en aquell moment. Si apareixia un professor en serveis mínims romanien a l'aula i es desenvolupava la classe. Durant aquests quatre primers dies de curs, la majoria d'alumnes no han fet més d'una o dues sessions reals de classe per dia, i encara no s'han trobat amb la majoria dels seus professors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada