Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 23 de setembre de 2013

20S: LA INICIATIVA ESCOLA BUIDA ARRIBA A L'IES PORRERES

Manifestació davant la conselleria del passat divendres, amb unes 4000 persones: mestres, professors, pares i alumnes
Divendres passat, 20 de setembre, va arribar a l'IES Porreres una iniciativa que demostra la implicació i la solidaritat de la societat civil balear amb la vaga dels docents contra la política educativa del govern: l'escola buida. Aquesta iniciativa s'havia duit a terme per primer cop al CEIP s'Algar de Portocolom el passat dimecres 18 a iniciativa de l'APIMA i el seu propòsit era no portar als infants a classe i demanar als mestres que anassin a fer feina perquè no perdin tant de sou i puguin allargar la vaga el màxim possible. Ràpidament, moltes APIMA d'escoles i instituts van posar en marxa aquesta iniciativa per solidaritzar-se amb mestres i professors i mostrar clarament el seu descontent amb els retalls i les reformes educatives d'aquest govern. 
El mateix dimecres alguns membres de la junta directiva de l'APIMA del nostre centre enviaren una circular als pares demanant-los que no portessin els seus fills a l'institut el divendres 20 en solidaritat amb la vaga dels seus docents. Seguidament es posaren en contacte amb l'assemblea de professors de l'IES Porreres per demanar als professors en vagui que acudissin a treballar el dia 20 a fi de reduir les seves pèrdues econòmiques (entre 80 i 100 € per cada dia de vaga). 
Molts professors de l'IES Porreres renunciaren al seu sou per manifestar-se
Aquesta iniciativa va ser un gran èxit i el darrer dia de la primera setmana de vaga no va aparèixer ni un sol alumne a l'institut. L'afluència de professors va ser superior a la de la resta de dies, Així, mentre el dijous havien fet vaga els 31 professors que hi tenien dret (100 % de seguiment), el divendres en feren 17 dels 29 que en podien fer (58,6 %). Molts professors decidiren continuar en vaga tot i aplaudir la iniciativa perquè havien decidit anar a la manifestació davant la conselleria o per evitar que el govern pugui vendre que la vaga perd suport i ho utilitzi com a excusa per negar-se a negociar. Sembla que aquesta iniciativa continuarà aquesta setmana i que dijous i divendres es duran a terme dues noves jornades d'escola buida al nostre IES. S'ha de dir que el govern i els grupuscles que li donen suport en aquest tema com el "Circulo Balear" o el "Instituto de política Familiar de Baleares" intenta aturar aquesta acció reivindicativa amenaçant amb denunciar als pares que la duguin a terme per un delicte d'absentisme escolar per mitjà de la "defensora del menor", tot i que segons diferents juristes apareguts a la premsa en aquests dies no hi ha cap base jurídica per dur a terme aquestes denúncies ni cap esperança de que prosperin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada