Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 9 de maig del 2012

DARRERA MOBILITAT DEL COMENIUS MULTILATERAL A L'IES PORRERES- MARÇ-2012


A l'esquerra podem veure a les autores d'aquest article amb altres participants al comenius
Catalina Bover i Neus Campins,  4B

Els alumnes de 4rt d'ESO i alguns de 3r d'ESO de l'Ies Porreres, hem tengut la gran oportunitat de participar de manera voluntària a un Comenius on hem rebut joves de Suècia, Eslovàquia, Alemanya, Àustria i Noruega juntament amb els seus professors.
Teníem un seguit d'activitats preparades per na Neus Oliver, professora d'anglès i organitzadora d'aquest Comenius. Les activitats estaven emmarcades dins el tema del Comenius que en el nostre cas era TURISME SOSTENIBLE.
Els alumnes d'intercanvi varen estar a les cases d'acollida 5 dies.
El primer dia, cada participant havia de trobar-se amb el seu partner a l'aeroport o a la parada de bus de Porreres. Alguns ja coneixen el seu, dels Comenius a Alemanya, Suècia i Àustria.
Per a la majoria, però, era una experència nova, amistats noves, cultures noves que entraven a casa , però sobretot l'idioma, l'anglès, que passava de ser parlat poques estones a ser la llengua de gairebé les 24 hores durant 5 dies.
El primer contacte per la majoria va ser igual. Durant el camí en cotxe cap a casa, no sabíem què dir, ni com dir-ho. Era com si amb un no-res ja no sabéssim parlar en anglès. Al final trobàrem un tema de conversa sobre els companys que coneixíem.
Superat el primer horabaixa de parlar en tranquil·litat, poguérem començar a conèixer la resta del grup en un sopar a n'Hereveta.
El segon dia ja va començar l'activitat. Evidentment, els havíem de mostrar el poble de l'institut. Així que férem una ruta turística i sostenible per Porreres. Visitàrem l'Hotel Son Feliu i allà ens explicaren unes quantes coses sobre l'hotel i les activitats que s'hi feien.
Visita a Son Feliu

Va ser curiós, perquè després de veure l'hort d'allà, varem anar a una zona plena de tarongers. Les cares dels estrangers eren de sorpresa i alegria perquè ells només troben les taronges als supermercats i els va encantar veure els arbres i sobretot menjar la fruita.
Finalment vàrem dinar al bar de devora l'institut i llavors, férem les presentacions orals preparades pels diferents grups.
Cada dia acabàvem a les 17.00h, la resta de dia podíem descansar i fer una mica de temps amb els que teníem d'acollida a casa. A estones l'ordinador ens servia per entrar a una pàgina de traducció. Els bloquejos i la vergonya, hi eren presents encara que fos el segon dia. Però tot així, era divertit i com més divertit es feia, menys vergonya teníem per parlar sense traductor.
El tercer dia visitàrem Artà, les converses en anglès ja eren molt més fluïdes i segures, fins i tot amb gràcia i es notava que ens duiem bé. Alguns conflictes hi va haver, tot s'ha de dir, però també entre tots els solucionàrem.
A la finca de Son Real varem desenvolupar una gimcama

Primer visitàrem el mercat i després férem una gimcana que començava a Son Real i acabava a Ca'n Picafort. L'objectiu era veure una mostra de turisme sostenible (el paratge verjo de Son Real) comparat amb la destrucció del paisatge de Ca'n picafort. A Son Real, férem una recerca de plantes, ocells i visitàrem la necrópolis.
Tot molt bonic!
En acabar, dinàrem a la platja de Ca'n Picafort i una professora i alguns alumnes d'intercanvi, es varen tirar a l'aigua!!! Estava fredíssima.
El que m'era més graciós, era que més d'un cop un de nosaltres saludava la gent del carrer amb un “bye” enlloc d' “adéu” o “yes” enlloc de “sí” en algun restaurant mallorquí o botiga. L'anglès se'ns enganxava!!! 
La platja de Ca'n Picafort

L'últim dia d'activitats ja estàvem tots molt cansats. I encara ens quedava mostrar-los Palma. Encara ens quedava una mica de feina que acabàrem al Lul.lià fent exposicions orals. Després de la feina tenguérem temps lliure.
Tot era més divertit, la confiança augmentava i també les rialles. Llàstima que fos l'últim dia. I encara ens esperava la Green Party el vespre a l'institut, que va ser tot un èxit (música i menjar mallorquí a benefici dels alumnes de 3r d'ESO per al viatge d'estudis del curs següent.)
La nit va acabar amb unes quantes llagrimetes pels comiats. No volíem que s'acabàs.
Imatge de la Green Party
En un Comenius l'objectiu és la parla anglesa, però s'aprèn molt més que això. I a dia d'avui encara ens escrivim e-mails desitjant poder tornar-nos a veure aviat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada