Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 21 de maig del 2012

4ESO-C GUANYA EL CONCURS DEL GRUP MÉS ECOLÒGIC


Ja ha acabat l'edició 2011-2012 del concurs “EL GRUP MÉS ECOLÒGIC” i ja sabem el nom del grup classe primer classificat i guanyador, així com del segon i tercer classificats, que l'acompanyaran en aquest pòdium de l'estalvi energètic, la neteja i el reciclatge. Així el grup que ha obtingut més punts i per tant ha guanyat la competició és 4ESO-C. En segon lloc ha quedat 3ESO-B i en tercer lloc 2ESO-D. Des de la Comissió de Medi Ambient es van marcar una sèrie d'objectius per aquest curs escolar, i un d'ells era recuperar el concurs de “EL GRUP MÉS ECOLÒGIC”. Aquest concurs es fa perquè l'IES Porreres contribueixi en la sostenibilitat del medi ambient a nivell de recursos (paper, energia, metalls, ...) i residus. En el concurs han participat els 20 grups-aula d’ESO de l’institut. El concurs es va desenvolupar a partir de dia 30 de gener fins dia 18 de maig.
Què s’havia de fer per obtenir punts? Es valoraven els apartats següents:
1.- Fer classe amb llum natural (obrir les persianes a primera hora).
2.- Fer un ús sostenible de la calefacció (tancar els radiadors enlloc d'obrir les finestres).
3.- Fer un bon ús de les papereres de les aules (separar paper, envasos/plàstics i rebuig).
4.- Fer un bon ús de les papereres del pati.
5.- Mantenir la neteja del trespol i les taules.
6.- Les iniciatives aportades pel grup-classe per promocionar l'estalvi energètic, el reciclatge i qualsevol forma de respecte al medi ambient.
Els professors de la CMA s'han encarregat de supervisar l’estat de les aules i de valorar el grup-aula amb la puntuació pertinent. A més a més, tots els professors de l'IES Porreres han supervisat l’ús de les papereres del pati i les aules específiques. Els alumnes coordinadors ambientals han supervisat l'ús de les papereres de la seva aula i animar al seu grup a aportar iniciatives. Les “inspeccions” per part dels membres de la CMA a les aules es feien per sorpresa, un pic per setmana. El divendres de cada setmana es publicaven els resultats de tots els grups-aula al tauló d’anuncis de la Comissió de Medi Ambient situat al hall. També es penjava un símbol verd sobre la porta del grup que anava guanyant i un de vermell sobre la porta del grup més brut i contaminant.
El premi pel GRUP MÉS ECOLÒGIC 2011-2012 és una estada de 2 dies d'acampada amb totes les despeses pagades a l'Arenalet d'Aubarca els dies 28 i 29 de maig. Felicitats als guanyadors i esperem que s'ho passin molt bé d'acampada, tant d'esforç ha de tenir el seu just premi! Des de Povimon també opinam que si s'ha premiat als més ecològics el fet de ser el grup més brut i contaminant haurien de tenir alguna conseqüència. Hi ha parts del nostre institut que necessiten una neteja a fons i a aquesta gent que no li fa res viure envoltat de fems, no li ha d'importar gaire passar un matí arreplegant-ne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada