Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 28 d’octubre del 2011

L'IES PORRERES CELEBRA EL DIA DE LES VERGES

Les bunyoleres van cuinar solidàriament per recaptar fons pel viatge

Dia 21 d'octubre celebrarem les Verges a l'IES Porreres. Com cada curs els alumnes de 4t d'ESO amb l'ajuda de la Comissió d'Extraescolars i dels seus tutors van organitzar de venda de bunyols en temps d'esplai. La finalitat era doble, conèixer la tradició del " Les Verges" i aconseguir diners pel viatge d'estudis.
-->La setmana anterior se varen repartir als alumnes de 4t d'ESO tiquets de 3€ i de 1€ per fer la venta anticipada i així saber el número aproximat de bunyols que s'havien de fer. Amb la venta anticipada es varen vendre 2000 bunyols. 
Els alumnes de 4t es van cansar de vendre bunyols als professors

Paral·lelament la CNL i departament de català van treballar la llegenda de les verges i altres activitats relacionades amb els bunyols a l'aula, amb l'objectiu de muntar un plafó sobre aquesta tradició. Per altra banda, el departament de música s'encarregà d'organitzar l'ambientació musical. Segons ens ha informat Joana Mª Tomàs, coordinadora d'Extraescolars i professora d'àmbit social i lingüístic, també, com és tota una tradició, els alumnes de diversificació curricular treballaren a l'aula d'informàtica "La llegenda de les 11000 Verges i la celebració a Mallorca d'aquesta tradició". Si voleu més informació de les activitats extraescolars del nostre centre, del Comenius o de les activitats dels alumnes de diversificació hem posat un enllaç del nostre bloc amb el de la coordinadora d'extraescolars, anomenat "Joana Mª i companyia".
Abans del pati els "muntadors" prepararen les bosses de bunyols
De les 8 a les 10:45h professors d'extraescolars, tutors i voluntaris s'encarregaren d'ajudar les bunyoleres a organitzar tota la tasca. Els tutors de 4t, prèvia coordinació amb ACE, varen organitzar els alumnes en tres grups: els muntadors, que anirien una hora abans a ajudar les bunyoleres a fer les bosses i a preparar les taules per la venda de bunyols, els Venedors, i els Desmuntadors. L'APIMA es fa càrrec de les despeses dels ingredients, en total 150,30 €.
Gràcies a les bunyoleres de Vilafranca i a la col·laboració d'ACE, els tutors, la directiva, els professors i els alumnes es va aconseguir a més de menjar uns bons bunyols (més de 2000), una recaptació de gairebé 1200€.
La Directora i la Cap d'Estudis gaudeixen de dos magnífics bunyols

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada