Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 13 de desembre del 2018

SERIA ÈTIC QUE TOTHOM POGUÉS TENIR UNA ARMA?

Miquel Andreu Rosselló (4ESO-A)
Actualment alguns països com els Estats Units permeten la venda sense cap restricció d'armes a civils per a qualsevol ús. En canvi a Espanya només se'n permet la venda a persones que gaudeixen d'un permís, que normalment només es concedeixen amb finalitats com la pràctica la caça o d'esports com el tir al blanc. És just que els ciutadans del nostre país no puguin accedir amb més facilitat a la possesió d'armes per poder exercir la defensa pròpia?
La meva opinió és que els ciutadans haurien de poder accedir més fàcilment a armes per a la seva autoprotecció, tot i que mantindria la necessitat de gaudir d'una llicència estatal per fer-ho. 
Com et defenses avui si entren sense permís i amb males intencions a casa teva mentre hi ets? Què passa si pateixes un robatori amb  violència o un atac terrorista al carrer? Actualment només tens dues alternatives: l'acceptació passiva dels fets mentre esperes l'arribada dels cossos i forces policials o una fugida sempre plena de riscs. En canvi, amb una arma podries neutralitzar als agressors amb els teus propis mitjans, estalviant tot el dol i patiment dels familiars de les víctimes dels criminals quan la policia arriba massa tard. Amb elles també podríem defensar la nostra llibertat quan algú la trepitja perquè tendriem l'oportunitat de lluitar per defensar els nostres drets a la vida, a la seguretat i a la integritat física.
S'ha de dir que els països on l'accés a les armes és més senzill són els que pateixen més matances per tiroteigs indiscrimnats i assassinats per arma de foc. Però la majoria d'agressors són persones amb problemes mentals i criminals reincidents. Per això l'Estat ha de complir la seva missió que és regular la venda d'armes per impedir que persones amb antecedents penals o amb problemes  psicològics puguin obtenir el permís d'armes.
Per tant, els ciutadans hauriem de poder adquirir armes sempre i quant passem certs filtres que evitin el seu mal ús i garantir així la protecció de les nostres vides i les dels nostres éssers estimats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada