Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 9 de febrer del 2016

EN MATEU "XURÍ" I NA MARIBEL SERVERA FAN UN TALLER DE GLOSES A L'IES PORRERES

Maria Antònia Alzamora
Els passats dies 8 i 14 de gener, aprofitant que s'apropava Sant Antoni, l'alumnat de 2n d'ESO va tenir l'oportunitat de participar en un taller de glosat impartit per Mateu Matas "Xurí" i Maribel Servera. Els glosadors els donaren a conèixer les tècniques del glosat i de la improvisació oral a partir d'exercicis pràctics.
El taller s'estructurà en dues sessions d'una hora cada una. La primera va ser general per a tots els grups i fou on els ensenyaren les seves estratègies per aconseguir l'expressió espontània del glosat: la rima i el ritme, la riquesa lèxica, l'espontaneïtat, les paraules clau, els temes genèrics, etc. Al final de la sessió, posaren en pràctica tot el que havien explicat i ens deixaren bocabadats amb l'exhibició d'un gran combat improvisat entre ells dos. La segona sessió es realitzà una setmana més tard a cada grup. Els alumnes formaren grups de quatre o cinc i començaren a inventar gloses dirigides a la resta de grups de la classe i així, contestant-se uns als altres, realitzaren uns bons combats.
El taller els agradà i els engrescà tant, que passaren gairebé tota la setmana inventant gloses per presentar al Concurs de l'institut i, en sortiren tantes que, pogueren penjar-les per les pares del centre i cantar-les el dia de la celebració de Sant Antoni. Demostraren ser ben enginyosos i vius, i també aprengueren a fer i a rebre crítiques amb gràcia i ironia.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada