Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 9 de desembre del 2015

L'EUTANASIA, UN DRET O UN CRIM?

Maria Payeras 4t B
L'eutanàsia és l'acció mèdica que provoca deliberadament la mort del pacient. Es tracta de pacients amb una malaltia dolorosa i que no té remeit. Hi ha persones que pensen que l'eutanàsia hauria d'estar prohibida i que el pacient ha de lluitar fins al final oerò des del meu punt de vista hauria d'estar permesa. Penso que cada persona ha de tenir el dret a decidir si seguir lluitant o no i poder morir fora sofriment.
Els metges han de mirar pel bé dels seus pacients i si els pacients estan en un estat terminal haurien de veure quan tant el pacient com la família pateixen inutilment. A Espanya l'eutanàsia està prohibida i per demanar una mort digna han de passar per jutjats i els metges han de dur a terme una investigació que demostri si el pacient està terminal o no. Però penso que tot això no hauria de fer falta. Si la família del pacient demana l'eutanàsia és perquè abans ho ha meditat i ha pensat que estant sofrint tots sense cap esperança. Per tant el pacient té dret a decidir si vol viure o no i la manera en com vol acabar la seva vida (principi d'autonomia). Per altra banda si la persona ho accepta els seus òrgans es poden donar per curar a altres pacients la qual cosa seria una aplicació del principi utilitarista.
La major part de gent que està en contra és perque té unes creences religioses, com per exemple les de l'esglèsia catòlica que diu que és Déu qui ha de decidir quan una persona ha de morir i que l'eutanàsia és un suïcidi. Però per mi aquest argument no és vàlid perquè es basa en qüestions de fe, indemostrables lògicament o científicament.

Per acabar penso que l'eutanàsia és èticament correcta ja que cada persona té dret a decidir el que vol fer amb la seva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada