Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 3 de desembre del 2012

LA COMISSIÓ DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA POSA EN MARXA DIVERSES ACTIVITATS

Des la CNL ens han informat d'algunes de les activitats que aniran fent durant el curs. Així ja han posat en marxa les Parelles Lingüístiques, l'homenatge a l'escriptor Antoni Vidal Ferrando i una pissarra a on aniran apuntant les errades més comunes que es solen fer.
Les parelles lingüístiques són una manera oberta, informal i simpàtica de conèixer gent a l'institut i de millorar les pròpies habilitats lingüístiques. Et permet estar en contacte amb un parlant nadiu de la llengua que vols aprendre, millorar o practicar, en situacions de conversa reals. El programa de parelles lingüístiques està obert a tots els estudiants de l'IES Porreres, incloent-hi els estudiants de PQPI, i també al personal d'administració i serveis i al personal docent del centre. Per apuntar-se cal omplir una sol·licitud a on s'indiqui clarament si t'hi apuntes com a ensenyant (per ensenyar el català a un company) o com a aprenent (per aprendre el català). Els participants haurien de dedicar-hi una part adequada del teu temps (no menys d'una o de dues hores a la setmana) durant tot el trimestre.
Quant a l'homenatge a A. Vidal Ferrando, que ha estat declarat "poeta de l'any", encara que és per tot el curs, es centraria en les activitats per celebrar Sant Jordi. Antoni Vidal Ferrando (Santanyí, 1945) és poeta i narrador. S’ha dedicat al món de l’ensenyament. També ha realitzat treballs d’investigació, de divulgació i de didàctica de la Història de Mallorca. La seva obra poètica parteix de la realitat illenca per a construir un discurs sobre l’ésser humà contemporani. Té poemes traduïts a l’anglès, al francès, al gallec, al romanès, al neerlandès i al castellà. Com a narrador, ha publicat una trilogia on es fa la crònica de la Mallorca del segle XX i es reflexiona sobre l’èpica humana. Dues de les seves novel·les han estat traduïdes al castellà. Ha estat vocal de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i, actualment, és membre del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, a proposta del Bloc per Mallorca.
Per acabar, la pissarra és, simplement, un mitjà per a recordar-nos aquelles errades ortogràfiques i d'expressió que cal evitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada