Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 19 de gener del 2012

COMENIUS 2011-12: SUSTAINABLE LIVING


L'IES Porreres participa en un projecte “d'intercanvi multiletaral” amb cinc països més: Àustria, Noruega, Suècia, Alemanya i Eslovàquia. Es va iniciar el curs passat i acabarà a finals d'aquest curs.
El tema del projecte és Vida Sostenible i la darrera mobilitat que s'ha fet tenia com a tema el consum de l'aigua i es presentava a Àustria.
Per preparar el tema de l'aigua vam fer una visita a la depuradora i dessaladora amb els alumnes de 3r. Llavors realitzàrem un Power Point per explicar la problemàtica de l'aigua a la nostra illa.

Dia 11 d’Octubre partírem cap a Kufstein (Àustria). Els alumnes participants del nostre institut varen ser: Pep Cerdà, Jaume Rosselló, Andreu Barceló, Maria Magdalena Rigo, Marina Domínguez i Aina Femenies amb les professores acompanyants, Margalida Sampol i Neus Oliver.
Aterritzàrem a Munich, Alemanya, i vam passar el matí i el migdia voltant pel centre. Llavors agafàrem el tren cap a Kufstein. A les 19:30h. Ens esperaven a l'escola participant en el projecte. Vam sopar i vam conèixer la família que ens havia d’acollir a casa seva.
Aqui podeu veure una fotografia dels participants al COMENIUS 2011-12

Durant quatre dies vam fer activitats amb els altres membres dels països, exposàrem els treballs i visitàrem alguns indrets de Kufstain i la ciutat de Innsbruck.
Aquí teniu algunes de les impressions que ens enduguérem d'aquells dies:
 
El Castell de Kufstain
Aina Femenies: Va ser una experiència especial perquè vam poder conèixer gent de diferents països i viure amb ells.

Jaume Rosselló: Àustria és un país tant econòmica com tecnològicament més sofisticat que el nostre, però hi fa fred.

Pep Cerdà: Va ser molt divertit conèixer gent d’altres països i conèixer la cultura d’Àustria.

Marina Domínguez: Tot i que el primer dia costés adaptar-se, al final vam gaudir del viatge i vam arribar a agafar afecte als nostres “host brothers i sisters”.


Maria Magdalena Rigo: Va ser una experiència fantàstica. Primer costava molt mullar-se i xerrar en anglès, però al segon dia ja anàvem més confiats. Vàrem ser un grup que ens vam ajudar molt mútuament i això va fer que fos més fàcil adaptar-nos. La meva “host sister” té 16 anys i nom Denise. Vivia lluny de l'escola i ja conduïa cotxe, es veu que allà pots conduir si vas amb un dels teus pares. Tota la família va ser molt simpàtica. La casa era grossa i molt calenta. El primer vespre vam estudiar, jo tenia la presentació oral i ella tenia un examen de cuina.

Andreu Barceló: Va ser una experiència inoblidable i molt recomanable. Vull donar les gràcies a tots per aquesta oportunitat. Aquest viatge t'obri moltes portes.
Aquest és el treball que els nostres alumnes presentaren a Kufstein

Com podeu veure ha estat una experiència molt bona que ens ha donat l’oportunitat de parlar l’anglès, conviure amb gent d’altres països i conèixer els seus costums i la seva manera de viure. Tornaríem fer aquest viatge sense cap dubte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada