Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 22 de maig del 2015

DIADA DE SANT JORDI 2015

Com cada any el repartiment de roses dedicades va omplir l'alumnat de felicitat i il·lusió
CNL
La celebració del dia de Sant Jordi a l'IES Porreres és un indubtable exemple de treball interdisciplinar de centre. Per començar la festa les roses amb dedicatòria que els alumnes de 3ESO preparen amb la coordinació d'extraescolar i que reparteixen ens feren sentir la festa amb il·lusió.
Enguany en motiu de l'any Ramon Llull els alumnes de tots els cursos han treballat la figura de Ramon Llull des de diferents departaments i assignatures (socials, castellà, català i orientació). Les activitats s'han fet tant dins com fora de l'aula, és el cas de la sortida de Randa amb els alumnes de 3ESO. Aquesta diada es va aprofitar per mostrar algunes de les feines fetes com l'auca de la vida de Ramon Llull elaborada pels alumnes de diversificació, l'exposició sobre els seus viatges feta pels alumnes de geografia de 3r, ... Durant la diada gaudirem també de les actuacions preparades per molts departaments i diferents assignatures: música, cant coral, llatí, taller de teatre.
Els alumnes de llatí es difressaren d'antics romans i recitaren textos llatins de Ramon Llull
 També s'entregaren el premis literaris del concurs de Sant Jordi 2015 als millors poemes i narracions fets pels nostres alumnes. Enguany aquests premis es concedien en col·laboració amb l'Agrupació Cultural de Porreres i els textos guanyadors a més de a la revista Povimon també es publicaran a la revista Llum d'oli que edita aquesta associació a Porreres. Les guanyadores d'enguany foren Catalina Pons Sansó (millor narració de 1r cicle), Carme Rosselló Solivellas (millor poema de 1r cicle) i Maria Sansó Femenies (millor poema de 2n cicle).
Alumnes premiades en el concurs literari de Sant Jordi 2015
Aparició miraculosa de Llull
El propi Ramon  es va manifestar durant la diada en una de les seves miraculoses accions, reencarnant-se en el cos d'un alumne (Txim Rios) i dirigint unes paraules a l'alumnat denunciant la patètica política cultural dels nostres governants. El seu discurs deia així:

"Bon dia poble de Mallorca!

Després d'aquest llarg i profund retir, Déu ha volgut que avui torni ésser aquí.

Fa molts anys que la il·luminació de Randa em va fer veure amb més claredat com els homes viuen fins que moren.

Ja sabeu que vaig fer llargs viatges per donar coneixement a la gent, sí CONEIXEMENT.

Ara, Déu se m'ha fet present un altre cop amb aquestes paraules:

“Llull, desperta! La teva terra et necessita, és plena de confusió i mentides. Vés i parla! Que sentin la Teva llengua..... que és la Seva! Que vegin que els qui menteixen no tenen raó. Vés amic i parla!”

Així que aquí em teniu per recordar-vos les paraules de l'AMAT que ens ensenyen que no sempre els que parlen més fort tenen la raó.

“COM QUE ÉS MÉS EL QUE IGNORES QUE EL QUE SAPS, NO PARLIS MOLT”
Ja fa més de 700 anys que vaig escriure aquests versos:

Sóc home vell, pobre, menyspreat

bon exemple he donat

poc sóc conegut e amat

Set segles després, sé que la meva feina no ha estat debades, aquesta celebració n'és una bona mostra.

No en tengueu cap dubte, per vèncer la ignorància cal cultura, cal estimar les nostres arrels, la nostra llengua. Sí ESTIMAU!

“ESTIMAU A FI DE NO MORIR, PER TAL COM DESAMOR ÉS MORT I AMOR ÉS VIDA”

Gràcies i Bon Sant Jordi!"

La doctora en història, professora de la UIB i gran coneixedora de la història medieval de l'època de Ramon Llull, Maria Barceló i Crespí, ens va adreçar unes sàvies paraules sobre la importància que la cultura ha tengut a la seva vida i ens va encoratjar a llegir i estudiar per fer-nos millors persones. Com a homenatge a la seva brillant trajectòria acabàrem l'acte amb la sembra d'un lledoner amb els seu nom i en Rafel Nigorra li va dedicar una divertida glosa que la va emocionar enormement.
Finalment, cantàrem tots junts una versió jazzística preciosa de la Balanguera creada pel departament de música de l'institut.
Un dels moments més emotius de l'acte va ser quan la doctora Maria Barceló va sembrar el seu arbre al jardí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada