Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 6 de maig del 2015

DEL PQPI A LA FORMACIÓ PROFESSIONAL BÀSICA (FPB)

Visita a la finca de Sa Canova dels alumnes de la nova FPB
Imatge de la reforma del jardí principal del centre
Redacció/Rafel Nigorra
Amb la nova reforma de la LOMQE, aquest any a l'IES PORRERES ja hem  començat  amb la reforma educativa. 
El que era el Programa de Qualificació Professional Inicial d'Auxiliar d'Agricultura ha estat rellevat pel nou Programa de Formació Professional Bàsica de la branca agrícola, que inclou a  més d'agricultura, qualificacions professionals de jardineria i floristeria.
A més a més una altra diferencia és que té una durada de dos anys, i que dona accés directe a les FP de grau mitja de manera directe de qualsevol especialitat, amb preferència a les de Agrària. Aquest fet és molt important ja que l'alumnat que hagui cursat segon d'ESO i tengui quinze anys pot passar a FPB, escurçant el camí cap a la FP. També tendrà dret a fer la revalida que hauran de fer els que fan ESO normal per obtenir la titulació.
Pel que fa a present curs la feina ha estat molt interessant ja que entre d'altres hem duit a terme la modificació de la zona enjardinada principal, i aprofitant la necessitat d'una gespa com a material didàctic s'ha millorat el jardí existent implantat la gespa i el sistema de reg automatitzat.
Entre altres activitats docents, hem fet una visita  a la finca de Sa Canova que era de Sa Nostra i ara es d'una empresa farmacèutica, BIONORICA. Fou molt interessant i ens  va permetre  veure instal·lacions modernes i professionals, així com conèixer de primera ma la feina que fans els treballadors de la finca.

1 comentari: