Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 17 d’abril del 2015

L'IES PORRERES SEGON CLASSIFICAT A LA GIMCAMA DE LES PROVES CANGUR

Sebastià Nicolau Orell (4t C), Maria Rosa Andreu Julià (4t B), Margalida Galmés Bover (4t B)

Dia 19 de març, 47 alumnes de l'IES Porreres vàrem passar el dematí al poliesportiu de Campos en motiu de la 16a edició de les Proves Cangur, una festa pels que gaudeixen de les matemàtiques. A Campos hi participaren uns 340 alumnes dels centres IES Damià Huguet, IES Felanitx, IES Llucmajor, IES Santanyí, el col·legi Sant Alfons de Felanitx i del nostre institut. Fins aquest any, es feien proves per tercer i quart de l'ESO i per 1r i 2n de Batxillerat. Per primera vegada s'han preparat exàmens per a 5è i 6è de primària.

Varem arribar al poble de Campos en bus des del centre. Les proves es varen dividir en dues parts. Primerament, els participants, de manera individual, començaren a les 9:30 un conjunt de problemes adaptats als nivells dels alumnes amb solucions de tipus test. No estava permès utilitzar la calculadora. Teníem una hora i quart per dur a terme l'examen. Cada participant comença amb 30 punts; per cada resposta encertada es suma a la puntuació 3, 4 o 5 punts, segons el tipus d'exercici. Una pregunta que no ha estat contestada no suma ni resta punts; així mateix, una resposta errònia resta la quarta part dels punts que corresponen a aquella pregunta (0,75 o 1 o 1,25 punts). Els resultats de l'examen no sortiran fins mes o menys un mes més tard del dia de la prova.

Després, en haver acabat, gaudirem aproximadament de trenta minuts per berenar i parlar amb alumnes d'altres llocs que també havien decidit participar.

Quan tornà a tocar el timbre, començà una gimcana. Teníem una hora per fer-ho el millor possible. Cada centre es va dividir en equips, i cada un d'aquests es va dividir en dos grups: el primer grup de dins cada equip (el qual estava format per unes quatre persones) era l'encarregat de resoldre un problema llarg; el segon grup (format aproximadament pel mateix nombre d'alumnes) duia a terme una sèrie de problemes curts. El guanyador d'aquesta gimcana fou l'IES Damià Huguet (Campos); afortunadament, l'IES Porreres va ser el segon classificat.

A les 13:30 h, quan tot va haver acabat, tornàrem en bus cap a Porreres.

Animam i recomanam a tots els alumnes que l'any que ve cursaran tercer i quart al nostre centre a participar a l'edició de l'any que ve. És una gran experiència de la qual tots els interessats en les matemàtiques haurien de gaudir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada