Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 28 d’abril del 2015

LA PENA DE MORT: EL BÉ DE MOLTS PEL SACRIFICI D'UNS POCS?

Joan Picornell
La pena de mort es una condemna que s'ha duit a terme durant practicament tota la historia humana, i que els últims anys s'ha qüestionat molt. Jo, puc dir amb certesa, que estic completament a favor d'aquesta sentencia sense cap remordiment.
En primer lloc, la pena de mort, es un dels motius pels quals ha disminuït el nombre de crims i atemptats en tots els països que s'aplica; per això, crec que s'hauria d'aplicar a tot al mon, reduint així el nombre de crims i atemptats arreu del mon causant temor als possibles criminals. La presó, es sens dubte una altre condemna molt eficaç, però en casos mes extrems, insuficient, ja que mai es te certesa ni es pot demostrar que serveixi per rehabilitar tots els criminals, deixant així oberta la posibilitat d'una reincidència. Es per això, que la mort d'aquest, es consideraria justa segons he deduit a partir de les teories ètiques utilitaristes de Stuart Mill (és bo el que beneficia a la majoria de la població) i de la teoria de la justícia de Rawls (només acceptarem una injustícia si és l'única manera d'evitar-ne una encara més gran), ja que seria pel be d'una majoria de ciutadans no criminals, que podrien convertir-se en possibles futures víctimes dels assassins reincidents.
No obstant, aquesta sentencia pot dur a confusions, i fins i tot de vegades s'ha executat a innocents. S'hauria d'aplicar només com a darrer recurs, no com a opció freqüent, com per exemple, en homicidis múltiples greus o atemptats terroristes i només en aquells crims demostrats amb proves i testimonis contundents i sense  el més mínim dubte. També es un tema a discutir, el mètode de sentenciar a l'acusat, que sense dubte sempre hauria de ser el mes indolor possible, ja que ningú mereix patir fes el que fes.
Per això dic sí a la pena de mort, aplicant-la amb tot el respecte possible cap al condemnat, que serà, parlant clars, sacrificat pel bé de la gran majoria d'innocents.


1 comentari:

  1. m'agradaria que per parlar d'un tema tant seriós com és la pena de mort, et documentessis bé abans d'exposar-lo, ja que molts dels arguments que dones són falsos.

    ResponElimina