Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 3 de febrer del 2012

L'IES PORRERES CELEBRA LA FESTA DE SANT ANTONI

Les mascares elaborades al taller d'artesania de Nadal van tenir un paper protagonista
El passat dilluns dia 16 de gener el nostre centre va celebrar la seva tradicional festa de Sant Antoni, una activitat organitzada per la comissió d'extraescolars i amb el suport i participació de diversos departaments (català -les gloses-, música -el concert-, plàstica i castellà -les màscares-, ...), l'Apima, l'Ajuntament i de tot l'alumnat. No ha faltat res del que la tradició imposa en aquest tipus de celebracions: ximbombes, gloses crítiques i picants, dimonis, fogueró, torrada, llangonisses i botifarrons, ball de bot, ...
Amb una espectacular batucada va començar la festa

Enguany es va decidir fer classe fins a les 12:55 i desenvolupar la festa a partir d'aquesta hora i fins a les 15:00. La celebració va començar amb una espectacular batucada feta pels alumnes per entrar en ambient. 
Tot seguit va començar el recital de gloses amb un participatiu equip directiu, que més "terrorífic" que mai, va dedicar la seva glosa a l'alumnat. 
Així d'endimoniats es van aixecar els nostres directius
Els diferents grups van anar recitant les seves gloses, com sempre plenes d'ironia, crítica àcida i bon humor. No va faltar el més pobler dels porrerencs, en Joan Bennassar, amb la seva mestria a l'hora d'interpretar el repertori tradicional amb la seva sempiterna ximbomba.
Glosa d'allò més irònica amb els efectes dels retalls en educació

Acabat el recital es va posar en marxa la torrada. Els alumnes de 4t aprofitaren una de les seves oportunitats per fer caixa pel viatge d'estudis venent llangonisses, botifarrons, llom i salsitxes de pollastre a professorat, alumnes i personal no docent.
Els alumnes de 4t recitant les seves gloses acompanyats den Joan a la ximbomba

La festa va concloure amb una ballada popular. Un grup de professors armats amb diversos instruments tradicionals (fubiol, tamborino, guitarró, violí, ...) van formar una autèntic conjunt de música folk i van interpretar tot de mateixes, jotes, boleros i fandangos, mentre alumnes i professors mostraven les seves habilitats en el ball de bot.
Els alumnes torrant llengonisses, botifarrons, llom i salcitxes
Properament Povimon vos oferirà un reportatge més detallat, amb més fotografies i amb les gloses més divertides elaborades pels alumnes del nostre institut.
Algunes professores van demostrar ser autèntiques virtuoses del ball de bot


1 comentari:

  1. Estos profesos "balanguers" en lugar denseñar a nets alumnos tradizions catalanes com ses glosas, ses chimbombas, es bolerus, ets foguerons o torra sobrasada lo que aurien de fe es enseña ses nostres autenticas tradizions mallorquinas: toros, sevillanas, jitaneo, ... y aser duna puñetera ves sa feria dabril que es loque toca aqui a Baleares

    El sirculo balea (por ves primera escrito en sautentico balea)

    ResponElimina