Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 27 de gener del 2012

DIA DE LA PAU A L'IES PORRERES



Dia de la pau
  Alumnes de 3r de PDC
La pau es defineix en quan la societat no està ni en  violèncis ni en guerra .La paraula pau deriva del llatí pax i generalment és defineix, en sentit positiu, com un estat de tranquil·litat o quietud, i en sentit oposat com absència d'inquietud, violència o guerra.
Des del punt de vista del dret internacional, com a instrument d'ordenació de les relacions internacionals i canal de racionalització del poder polític dels estats, el dret internacional té entre els seus valors fonamentals la pau i per tant estableix com a principi jurídic fonamental la prohibició de l'ús de la força armada.

Per què el dia 30 de gener?
Aquesta jornada se celebra des de 1964 i està reconeguda per l’ONU des de 1993. En aquesta data es commemora la mort de Mahatma Gandhi,líder nacional i espiritual de l’Índia, assassinat a trets el 1948 per un integrista.
Qui era Gandhi?
Fou un dels pares de la independència de la nació índia i la desaparició del Raj Britànic mitjançant l'ús de la no-violència.

Ell  predicava la unió entre hindús i musulmans.

Va ser empresonat i va realitzar un llarg dejuni. Quan es recuperava va ser assassinat.



Quins són els símbols de la pau :
 
El símbol de CND El cercle amb quatre línies,  internacionalment reconegut i dissenyat inicialment el 21 de febrer de 1958 per Gerald Holtom per a un esdeveniment de protesta de la britànica CND. Després fou adoptat a la dècada dels 60 pel moviment anti-guerra, la contracultura i la cultura popular del moment.

El símbol de colom blanc 
El colom blanc amb una branqueta d’oliver al pic, reconegut universalment com a símbol de la pau després de les guerres del segle XX.Picasso hi té molt a veure!

Vos convidam a compartir aquest dia fent una activitat conjunta:
Escoltem i cantem a " Radio Pati"..."La canço del soldadet" de Manel; clica aquí si vols la lletra.

Siau feliços!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada