Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 29 de març del 2019

PROFESSORAT DE L’IES PORRERES FA LES MALETES RUMB A FINLÀNDIA



Isabel Paléncia
L’IES Porreres està a punt d’embarcar-se cap a Finlàndia, on es durà a terme la segona activitat del projecte “IES Porreres learns in Europe”, que va ser seleccionat a la darrera convocatòria d’aquest programa internacional (2018). El passat juliol, n’Isabel Palencia, professora d’anglès i coordinadora del projecte, va ser la primera a realitzar una mobilitat internacional de dues setmanes a Regne Unit, on va participar en un curs de metodologia per a l’ensenyament de les llengües estrangeres.
Aquesta vegada, són quatre membres del claustre, en Joan Ramon Xamena (director), na Margalida Sampol (professora de català), na Joana Maria Tomàs (professora del departament d’Orientació i coordinadora d’ABP) i na Pazzis Veiret (professora d’anglès), que aviat viatjaran a la ciutat de Varkaus, on tenen previst realitzar una activitat d’aprenentatge per observació (job shadowing) d’una setmana de duració. Ens hem reunit amb ells perquè ens contin com es preparen per viure aquesta experiència:

En què consisteix un job shadowing?
Consisteix a anar a un centre educatiu i veure el seu dia a dia, com funciona i com es treballen els aspectes que més ens interessen, quins recurs tenen, com els utilitzen…

Quins objectius té?
L’objectiu principal és aprendre i veure què podem aplicar i com al nostre centre d’origen.

Quines activitats fareu?
El grup de professors i professores implicats a Finlàndia ens estan preparant un calendari d’activitats a realitzar que inclou algunes classes, presentacions del nostre centre a l’alumnat i al claustre de professorat, reunions i debats. També està previst realitzar activitats culturals per conèixer l’àrea de Varkaus i fins i tot, esportives.

Quan està previst realitzar aquest viatge?
Partirem diumenge dia 31 de març i tornarem dissabte dia 6 d’abril. Serà una setmana molt intensa per visitar i aprendre d’un dels sistemes educatius més prestigiosos d’Europa.

Quina continuïtat té aquest job shadowing?
En principi, dues professores de la Waltterin koulu ens tornaran la visita al mes d’octubre. Vendran a l’IES Porreres i veure les nostres instal·lacions i funcionament. Compartiran una setmana igual d’intensa amb nosaltres.

Cal recordar que encara hi ha una tercera mobilitat per realitzar dins el marc del projecte “IES Porreres learns in Europe”, que es durà a terme a l’estiu de 2019. Na Joana Maria Tomás assistirà a un curs d’anglès a la localitat de Bath (Regne Unit). Amb aquestes activitats a l’estranger el centre aspira a consolidar un equip de professors i professores que continuïn amb les tasques d’internacionalització del centre i amb la seva participació en futurs projectes amb participació d’alumnat.
Només ens queda desitjar-los un bon viatge i que aquesta experiència Erasmus+ sigui molt enriquidora i profitosa per a ells tant personalment com professionalment i també pel centre. N’estarem molt pendents i seguirem el seu recorregut per Escandinàvia visitant l’enllaç a la nostra web iesporreres.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada