Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 14 d’abril del 2016

GABRIEL ROSSELLÓ GUANYA LES PROVES CANGUR 2016

Helena Mateos, 3ESO-B
El passat dijous 17 de març els alumnes de 3r i 4t d'ESO del nostre institut anaren a les proves cangur, que aquest any es celebraren al poliesportiu de Campos.
Allà, juntament amb alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de batxillerat, es separaren i començaren una sèrie d'activitats i exercicis mentals, lògics i matemàtics. Passada l'hora, ja pogueren entregar els exàmens. Després d'una mitja hora per berenar i saludar els amics d'altres centres, els estudiants formaren grups de components tant de 3r com de 4t elegits prèviament pels professors. Per grups, realitzaren la segona prova, que constava d'una llarga i onze de curtes, en les quals els alumnes havien de demostrar les seves habilitats en el món dels nombres i les xifres.
Els resultats en aquestes proves van ser molt positius. Un dels nostres alumnes de 4t d'ESO, Gabriel Rosselló, va ser el 1r classificat de les Illes Balears i dues alumnes de 1r d'ESO, Abril Casaril Martínez i Caterina Oviedo Barceló van ser seleccionades entre tots els alumnes de les Balears per rebre un obsequi per la seva bona actuació (un motlle amb la forma del nombre π.
Aquesta fotografia capta un instant de silenci i concentració en el transcurs de la prova individual

L'APUNT DEL GUANYADOR 
Gabriel Rosselló, 4ESO-C
El dijous dia 17 de març de 2016 varen tenir lloc un altre any les proves cangur, a les quals diversos alumnes de 3r i 4t de l'IES Porreres van participar. Els nostres representants es varen desplaçar fins a Campos a les 9 del matí. Allà competiren amb 4 instituts més. Després d'arribar i de parlar amb alguns coneguts d'altres pobles, es varen anunciar les normes de la jornada. La primera prova consistiria en una test individual de 30 preguntes separades en 3 blocs iguals que variaven la dificultat. La segona i darrera prova consistirien en una gimcana en què diversos grups haurien de resoldre un problema llarg i tants de problemes curts com poguessin.

Amb els nervis presents, la primera prova va començar. El silenci va irrompre en la sala, i tan sols el rompia el soroll del bolígrafs pensant damunt el paper. Passades una hora i un quart, els alumnes hagueren d'entregar el foli amb les respostes als seus professors. Després del test, els estudiants gaudiren d'un merescut descans a fora, el qual molts passaren de xerrameca, voltant al costat del camp de futbol o dins el bar.

Amb les energies renovades, va tocar l'hora de la prova col·lectiva. Els alumnes del centre es dividiren en grups i es posaren a fer els problemes tan ràpid com podien. A la dificultat d'alguns enigmes s'hi sumà l'estrès de tenir tan sols 30 minuts. Passada aquesta mitja hora, les proves ja havien acabat. Ja estava tot fet.

No hi ha dubte que fou una experiència gratificant, la de poder representar el teu institut davant totes les Balears. Tot i que a més d'un se'ns notava el cansament quan tornàvem amb el bus, i més quan recordàvem que encara ens quedava una hora de classe!
Instantànea de la prova col·lectiva en que havien de resoldre en grup una dotzena de problemes en 30 minuts



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada