Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 8 de juny del 2015

EUTANÀSIA, SÍ O NO?

Sebastià Nicolau Orell, 4C
L’eutanàsia és La mort indolora, provocada a una persona que, per diverses raons, no vol seguir amb la seva vida. El més habitual és que es tracti de persones que pateixen una malaltia terminal dolorosa o un elevat grau de dependència que no té cap cura. Hi ha gent que creu que l’eutanàsia hauria d’estar prohibida, però segons la meva opinió ha d’estar permesa.
Una persona té dret a decidir amb llibertat si vol continuar amb la seva vida o no, més encara, quan continuar vivint pot resultar més dolorós que la mort provocada. Un metge ha d'actuar en benefici del seu pacient, i de vegades l’eutanàsia és millor opció que pagar un conjunt de tractaments experimentals costosos i de dubtosa eficàcia que suposarien un allargament innecessari del patiment del pacient i una càrrega per als familiars. El cas més dubtós és quan el pacient es troba en estat de coma o vegetatiu, on no pot decidir per ell mateix; en aquest cas, el que tengui el poder d’elegir sobre aquella persona, ha de respectar el seu desig anterior. Si l’afectat no havia expressat cap voluntat prèvia, s'haurà de fer un judici moral tenint en compte els principis dels drets humans i de l'utilitarisme, considerant les possibilitats reals de recuperació, el patiment dels familiars i, sobretot, si els seus òrgans servirien per salvar a altres pacients.
Per altra banda, la gent que es troba en contra de l’eutanàsia quasi sempre és a causa de motius religiosos. Consideren l’eutanàsia com a un suïcidi. Per exemple, a la religió cristiana està prohibit perquè creuen que Déu és qui ha d’elegir el moment de la mort d'una persona. Aquest argument és molt fàcil de refutar, ja que èticament s’han de respectar creences, llibertats i decisions dels altres. Si tenen aquestes creences que se les apliquin a si mateixos, però que respectin la decisió de qui no les té.
Per concloure, i retornant a l’argument clau, cada persona té el dret i la llibertat de decidir el que vol fer amb la seva vida; així que, l’eutanàsia és èticament correcta si així ho vol la persona qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada