Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 22 de febrer del 2013

TEOREMA DE TALES AL PATI DE L'INSTITUT

Els alumnes de Taller de Matemàtiques practicarem el teorema de Tales al pati
Agafàrem mides de les nostres pròpies ombres
Alumnes de 2n d'ESO de Taller de Matemàtiques
Dimecres 6 de febrer, els alumnes de segon d'ESO que fan taller de matemàtiques vàrem anar al pati a practicar el que havíem aprés a classe. Agafàrem mides de diversos elements del pati, com per exemple: l'ombra dels xiprers, de les faroles, de les cistelles de bàsquet … També vàrem prendre mides del camp de futbol i del radi (o diàmetre) dels cercles central i de penal.
Calculàrem l'altura dels arbres mesurant la seva ombra
Per a què necessitàvem totes aquestes mides? Per poder calcular l'altura del xiprer, de la farola i de la cistella de bàsquet, a les quals no hi podíem arribar per mesurar-les directament. Però que amb les mides preses que hem anomenat abans i el Teorema de Tales, es poden calcular, després ho explicarem. Les mides preses al camp de futbol ens serviran per trobar la seva àrea, el perímetre i les àrees central i de penal.
El teorema de Tales s'utilitza per calcular mesures desconegudes, i s'aplica a triangles semblants. Es diu que dos triangles estan en posició de Tales si tenen un angle en comú Â, i els costats oposats a  són paral·lels. I si estan en posició de Tales podrem assegurar que són semblants.
Així, aquests dos triangles són semblants i compleixen les regles anomenades anteriorment
Despres de prendre mides va arribar l'hora de fer els càlculs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada