Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 7 de febrer del 2013

REPORTATGE: SANT ANTONI 2013

La batucada va iniciar les activitats
El passat dijous dia 17 de gener el nostre centre va celebrar la seva tradicional festa de Sant Antoni, una activitat organitzada per la comissió d'extraescolars i amb el suport i participació de diversos departaments (català -les gloses-, música -la batucada-, plàstica i castellà -les màscares fetes l'any passat-, Educació Física -carreres de joies-...), l'APIMA, l'Ajuntament i de tot l'alumnat. 
No ha faltat res del que la tradició imposa en aquest tipus de celebracions: ximbombes, gloses crítiques i picants, dimonis, fogueró, torrada, llangonisses i botifarrons, ...
Enguany es va decidir fer classe fins a les 12:55 i desenvolupar la festa a partir d'aquesta hora i fins a les 14:00. La celebració va començar com l'any passat, amb una espectacular batucada feta pels alumnes pels passadissos i escales de l'institut, per cridar als grups a la festa i entrar en ambient. 
Com és habitual, la nostra directora, na Mika Obrador, va començar el recital, amb la tradicional glosa dedicada a l'alumnat. 
Seguidament, els alumnes de 1r de teatre obriren la cantada de gloses amb una glosa dedicada al president del Govern de les Illes Balears i a algunes de les seves decisions polítiques: 
 
Els alumnes de teatre de 1r van obrir la cantada
On vols arribar Bauzá?
què farem el curs que ve?
el teatre vols llevar
i el català també

tanmateix ningú podrà
deixar-nos sense actuar
sortirem a defensar
llengua i terra en català

Els diferents grups van anar recitant les seves gloses, com sempre plenes d'ironia, crítica àcida i bon humor. No va faltar el més pobler dels porrerencs, en Joan Bennàssar, amb la seva mestria a l'hora d'interpretar el repertori tradicional amb la seva sempiterna ximbomba. 
Enguany es va formar un "tribunal de jutges", encarregat de triar la millor glosa d'enguany. Aquest tribunal estava format per la directora, un representant de l'APIMA, un professor (Rafel Nigorra), un representant del personal no docent (na Susana de consergeria) i dos exalumnes del centre (Mateu Català i Pau Palou). Aquest tribunal va decidir declarar aquesta glosa del grup de 4t d'ESO-B com la millor del recital d'enguany:
4t d'ESO-B va recitar la glosa guanyadora

Es nostro mestre de Pina
és un poc mal d'aguantar,
una feinada ens donà
per poder guardar sa nina.


Per Nadal na Bel va caure
i aquí encara no ha arribat,
perquè està tota enguixada
de s'òstia que s'ha pegat.

Instantània de les carreres de joies

Després del recital es van dur a terme una nova activitat preparada pel departament d'Educació Física, una activitat que enguany s'ha estrenat als nostres sant Antonis. Es tracta de les populars carreres de joies, sempre associades a tot tipus de festes i celebracions. Els alumnes van esprintar per diverses categories per fer-se amb les disputades "joies", que com és tradicional es penjaven d'una canya.
Acabades les curses, es va posar en marxa la torrada. Els alumnes de 4t aprofitaren una de les seves darreres oportunitats per fer caixa pel viatge d'estudis venent llangonisses, botifarrons, llom i salsitxes de pollastre a professorat, alumnes i personal no docent. 
El fogueró ja feia temps que cremava i el caliu estava a punt per començar una suculenta torrada. Més d'un va dinar a l'institut donada l'hora que era. 
Imatge de la torrada
Encara quedava més per celebrar perquè l'APIMA i l'eqiup directiu va preparar un altre fogueró al centre pel divendres dia 18 al vespre, però això ja vos ho contarem en un altre article.
Si voleu veure més fotografies d'aquest jornada properament la revista Povimon vos prepararà un fotoreportatge que apareixerà a la nostra secció de reportatges. Hi podreu anar directament fent clic damunt un enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada