Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 24 de gener del 2013

PER NADAL A L'IES PORRERES OBRIM UN RESTAURANT

ELS ALUMNES DE 3r de PDC a ASL aquest any tornàrem a "Obrir un RESTAURANT". Sabent que és una tasca que vos engresca i que ferem servir per treballar la llengua, la literatura, l'estètica, la gastronomia, les tradicions... començàrem el mes de setembre per acabar l'activitat la setmana abans de les vacances de Nadal.
 Cada any els alumnes de diversificació curricular a l'Àmbit Sociolingüístic " Obrim un restaurant" . Ho feim en el marc de les festes de Nadal, després d'estudiar diferents aspectes cuturals, religiosos i tradicionals. Comparam les diferències i similituts amb altres cultures, els diferents costums, calendaris... Però especialment treballam aspectes lingüístics (catala-castellà) i de disseny (sí, disseny d'interiors) relacionant tot el que sabem amb èpoques passades. Per exemple amb el que ens dóna a conèixer Leonardo Da Vinci... Ho saps? t'agradaria saber-ho?
Cada anys afegim un tema nou d'estudi als treballats pels cursos anteriors i així els alumnes ens engresquem en una activitat que culmina amb l'estudi de la gastronomia nadalenca i el "dinar de Nadal". No oblideu que per arribar a la "festa" s'ha de fer tota la feina prèvia (vocabulari, lectura de textos, el text instructiu, el narratiu, la descripció...
Tampoc oblidam l'aplicació de les TIC ... heu de pensar què podem desenvolupar una petita part del treball a l'aula d'informàtica ( aquesta és la part del treball que fa tot el grup-classe).

NADAL 2012 

EL restaurant de diversificació ha estat un èxit!.
Els treballs presentats amb molta cura i dedicació. Aquest any hem afegit algunes coses noves:
 a) Un text narratiu on l'acció havia de transcórrer al restaurant.
b) Texts relacionats amb el món del treball: oferta i demanda de treball i el currículum de cada alumne.
Els de 4t han seguit investigant la relació: Leonardo Da Vinci-Passió per la cuina-El Sant sopar on han pogut descobrir "més passions del geni del Renaixement".
c) Hem llegit a l'aula el " Conte de Nadal" fent un homenatge a Dickens utilitzant el llibre que han realitzat els alumnes de  diversificació.Per acabar " practicant les bones maneres a taula" hem muntat el restaurant!
Podeu veure més fotografies d'aquesta activitat en aquest enllaços:


2 comentaris: