dimarts, 15 de gener del 2013

3ESO-E (PDC) CAMPIÓ D'HIVERN DEL CONCURS DEL GRUP MÉS ECOLÒGIC

El grup guanyador mostra el diploma que l'acredita com a campió d'hivern
CNL
Ja tenim el nóm del grup guanyador del concurs "El grup més ecològic" del primer trimestre. Va ésser 3r d'ESO E, que queda així proclamat campió d'hivern d'aquest concurs amb tanta tradició al nostre centre. Va ser un resultat ajustat i amb forta competència fins a la darrera jornada amb el 2n classificat, que va ésser 4t d'ESO D. El 3r classificat va ser 1r ESO C.
A les dues primeres setmanes del concurs la classificació va ser liderada pel grup de 1r d'ESO A, però a partir de la tercera setmana els grups de 4t d'ESO D i de 3r d'ESO E van agafar un lideratge que no han abandonat fins al final.
Indicació dels líders de la classificació
A partir d'aquest moment el concurs va esdevenir una competició molt ajustada i emocionant on 3r d'ESO E va anar de menys a més, remuntant jornada rera jornada fins a aconseguir un treballat triomf. 3r d'ESO E no va aconseguir liderar el concurs fins a la quarta setmana, quan amb 143 punts es posà al capdavant, amb només dos punts d'avantatge damunt 4 d'ESO D. A partir d'aquest moment les alternances al capdavant de la classificació varen ser continues i de fet, 3r E i 4t D lideraren la classificació les darreres cinc setmanes de concurs amb diferències mínimes d'un o dos punts. Tot i que del tres al set de desembre 4t D liderava la classificació amb dos punt d'avantage, la darrera setmana és va produir una remuntada espectacular de 3r E que va aconseguir 45 punts, per només 34 de 4t D. Així 3r E es va acabar imposant amb 291 punts a 4t D que es va quedar amb 282.
EL grup pitjor classificar fou 3r d'ESO C i per tant, va ser proclamat oficialment com el grup més contaminant del nostre centre. En principi aquest grup no havia començat tan malament, cal pensar que a les tres primeres jornades 2 d'ESO A es trobava a la cua de la classificació i que 3r d'ESO C no es trobava entre els tres grups més contaminants. Però si 3r d'ESO E ha anat de menys a més, a 3r d'ESO C li ha passat el contrari.  Va arribar a la darrera posició en la cinquena setmana del concurs i ja no s'ha mogut d'aquí fins acabar la primera volta amb només 229 punts.
Així s'indica al grup més contaminant
El grup guanyador va rebre un diploma i cada alumne va guanyar una entrada per anar a patinar a la pista de gel situada a plaça d'Espanya a Ciutat. Com cada any, des de Povimon proposam que el darrer classificat rebi un "antipremi", com per exemple netejar les parts més brutes del nostre centre.
El concurs no ha acabat i des del 17 de desembre, fins al 15 de maig es disputa la segona volta. El grup guanyador d'aquesta segona volta serà proclamat campió de primavera. La tercera volta començarà el 18 de març i acabarà el 7 de juny. Al tercer trimestre és proclamarà un campió d'estiu (el guanyador de la tercera volta) i el campió absolut del curs (grup que hagi sumat més punts en les tres voltes.
Hi haurà tres premis més: el premi pel CAMPIÓ DE PRIMAVERA, pel CAMPIÓ D'ESTIU i pel GRUP MÉS ECOLÒGIC 2012-2013 que consistiran en ????
Recordau que en aquest concurs es puntua  per: fer classe amb llum natural (obrir les persianes a primera hora) sempre que sigui possible, fer un bon ús de les papereres de les aules, reciclar correctament i conservar els cartells, buidar les papereres de les aules un o dos pics per setmana, fer un bon ús de les papereres del pati i reciclar correctament, mantenir la neteja del trespol i les taules, aportar iniciatives pel grup-classe (Ecoextres) i participar en les activitats proposades per la comissió de medi ambient (tallers de Nadal...).