Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 29 d’abril de 2012

DIADA DE SANT JORDI

Amb aquest cartell es va promocionar la diada
Com és habitual, el passat dilluns dia 23, l'institut va viure una de les jornades clau del nostre centre, la diada de Sant Jordi. L'organització a càrrec de la comissió lingüística i d'extraescolars, va ser tot un èxit i la comunitat educativa va poder gaudir d'una celebració antològica.
Com cada any els alumnes de 3r comencen a recaptar fons per al seu viatge d'estudis en aquesta data. Amb aquesta intenció són els encarregats de dur a terme el repartiment de roses amb dedicatòria per a alumnes, professors i personal del centre. Les xifres d'enguany donen vertigen. En total es van vendre unes 2000 roses a un preu de 1'5, amb la qual cosa la recaptació seria històrica, d'uns 3000 € (tot i que manca descomptar el que costà comprar-les al viver). La cosa es va desbordar de tal manera que les existències de roses es va acabar a mig matí i va ser necessari continuar repartint al dia següent. Val a dir que molt professors renunciaren a rebre les roses en dilluns  perquè cap alumne es quedés sense la seva rosa, tot i que ells les reberen el dia següent.
Els casellers del professorat quedaren col·lapsats de roses

Durant tota la setmana, el Departament de castellà amb col·laboració amb el Departament de català va organitzar una exposició de llibres curiosos a la Biblioteca Municipal de Porreres. S'exposaven llibres en diferents idiomes, formats, tipologia, llibres antics, de diferents edicions, etc. Per preparar aquesta exposició es va demanar la cessió temporal de llibres per part del professorat i alumnat del centre. 
Durant els esplais del dia de Sant Jordi es va dur a terme l'intercanvi de llibres usats, organitzat pel Departament de castellà. 
Joan i Frederic Bibiloni en plena actuació

A les 13h, una vegada acabada la distribució de roses entre l'alumnat, es van suspendre les classes i s'inicià la festa al pati amb un discurs de la directora. A  la festa van participar diverses personalitats de la cultura mallorquina com els populars actors Joan i Frederic Bibiloni (pare i germà del professor d'Educació Física, Marc Bibiloni) i el cantant del grup Antònia Font (Pau Debon) En primer lloc, cada un d'ells va fer un parlament explicant la importància de la lectura i fent recomanacions de llibres als alumnes. Així Joan Bibiloni va recomanar qualsevol de les divertides obres de l'escriptor Enrique Jardiel Poncela com Amor se escribe sin hache, Platero y yo de Juan Ramón Jiménez i la poesia de Costa i Llobera. Pau Debon va recomanar les novel.les de l'autor japonès Haruki Murakami, començant pel seu clàssic Tokio blues. Joan i Frederic Bibiloni van realitzar diversos monòlegs i diàlegs humorístics extrets d'obres teatrals.
Mateu Català va presentar l'associació Es Pla en marxa

També cal destacar la presència d'un antic alumne del nostre institut, en Mateu Català, de Vilafranca de Bonany, que actualment estudia Filologia Catalana a la UIB. En Mateu va fer un petit discurs on per una banda va recordar el que per ell va significar el seu pas pel nostre centre, va animar als alumnes a fer més cas als professors en el tema de la pràctica de la lectura i per últim va presentar el moviment cultural "Es Pla en marxa", per defensar la nostra llengua i cultura enfront les les agressions que pateix des del nostre propi govern autonòmic.
Tot seguit, diversos alumnes i professors van recitar poemes en diferents idiomes: català, castellà, anglès, alemany, àrab i llatí.
Pau Debon i el departament de música s'encarregaren de l'ambientació musical

Acabat el recital poètic, Pau Debon, Miquel Nigorra i Joan Ramon Xamena (professor de Música del centre) varen fer un mini concert fent dues versions de cançons d'Antònia Font.
Per acabar, alumnes i professors varen dur a terme un llaç gegant amb les roses per celebrar aquesta diada del llibre i cultura.
Per acabar la festa es va fer un llaç gegant de roses

A les 15:00 alumnes, professors i personal no docent abandonaren l'institut carregats de roses i, esperem, que amb ganes de llegir un bon llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada