Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 25 d’abril de 2017

XERRADA SOBRE LA CRISI DELS REFUGIATS

Una de les conferències impartides per Joan Ballester als alumnes de 3r i 4t
Redacció
El passat dilluns 10 d’abril els alumnes de 3r i 4t d’ESO participaren en una xerrada col·loqui per conscienciar-los sobre la situació dels refugiats de la guerra de Síria a Grècia. Aquesta conferència, organitzada pel Departament de Geografia i història i la Comissió de Convivència,  va ser impartida per Joan Ballester, voluntari porrerenc de l’ONG “Drop in the Ocean” que ofereix ajuda humanitària als milers refugiats retinguts a Grècia. Ballester va començar parlant de les causes de la guerra de Síria i de la crisi dels refugiats a la UE, desmuntant molts dels tòpics i prejudicis relacionats amb aquest tema que s’han difós entre la població i que no tenen cap base real.
Després ens va descriure la dramàtica situació dels camps de desplaçats per aquest conflicte a Grècia amb informació de primera mà fruit de la seva experiència com a voluntari a dos camps de refugiats: la manca de serveis bàsics que pateixen els refugiats en aquests centres de detenció amb habitatges molt deficients (prefabricats o tendes de campanya), sense calefacció, atenció mèdica i amb un accés molt limitat a l'aigua o a l'escolarització pels infants. No va oblidar descriure la seva odissea per arribar a Grècia i la barrera burocràtica amb la qual s'enfronten per ser acollits en algun país de la UE. 
Així mateix ens va parlar del seu treball com a voluntari als camps, proporcionant aliments als refugiats. 
Finalment va descriure els casos concrets de refugiats siris que va conèixer en la seva estada, contrastant la seva vida acomodada de fa uns anys amb les penúries que han passat i segueixen patint.
Joan Ballester la il·lustrar la seva xerrada amb una interessant presentació de diapositives

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada