Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 3 de novembre del 2016

L'ÈXIT DE LA VAGA D'ESTUDIANTS ACONSEGUEIX PARALITZAR TEMPORALMENT LES REVÀLIDES

Redacció
El passat 26 d'octubre una vaga d'alumnes convocada pel Sindicat d'Estudiants contra la LOMQE o llei Wert i les seves revàlides, entre d'altres motius, va paralitzar les classes de 3r i 4t d'ESO i de FPB al nostre institut. Recordem que els alumnes de 1r i 2n d'ESO no tenen dret a fer vaga.
El seguiment de la vaga al nostre centre va ser massiu. Per exemple tant a 4t com a 3r només va assistir a classe un alumne a cada nivell i a FPB van fer vaga tots. 160 alumnes va fer vaga, un 98,7 % dels que hi tenien dret.
Tant a nivell d'Espanya com a nivell de Balears el seguiment va superar el 90 %.
L'èxit de la vaga i la debilitat parlamentària del llavors candidat i ara ja president del govern, Mariano Rajoy, l'ha portat a anunciar al seu discurs d'investidura que suspèn temporalment l'aplicació de les revalides, que es faran, però sense efectes acadèmics, fins que s'arribi a un gran pacte estatal sobre l'educació. Tanmateix aquest sembla un anunci buit de contingut perquè que dia anterior Rajoy s'havia donat un terme de només 6 mesos per assolir aquest acord i aquest curs les revàlides ja no tenien efectes acadèmics. Per tant tot seguiria igual i el proper curs els alumnes que fan ara 3r d'ESO podrien patir les conseqüències d'aquesta polèmica prova final.
Les organitzacions d'estudiants han celebrat l'anunci com una victòria, però han anunciat que les seves mobilitzacions no s'aturaran fins que no es derogui per complet aquesta polèmica llei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada