Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 27 d’octubre del 2015

ELS ALUMNES DE 2ESO I PMAR VISITEN EL PARC DE TECNOLOGIES AMBIENTALS DE SON REUS I RAIXA

Redacció/Tecnologia
Els passats dies 13 i 20 d'octubre els alumnes de 2n i de PMAR de 3r van visitar les instal·lacions de l'empresa TIRME al Parc de Tecnologies Ambientals de Son Reus i la Possessió de Raixa, ambdós al terme municipal de Bunyola. El primer objectiu d'aquesta sortida, organitzada pels departaments de tecnologia i ciències socials, era ensenyar als alumnes el tractament que es dona als residus de totes la Balears (i els que arriben d'altres llocs de l'Estat i de la UE) en aquest parc. Es tracta de conscienciar i reeducar mediambientalment a tots els alumnes que visiten aquest centre respecte a un tractament sostenible dels residus .En segon lloc es pretenia mostrar la importància històrica, artística i cultural d'una de les possessions més importants de la nostra illa.
S'ha de dir que la setmana anterior a la sortida es va dur a terme una divertida activitat prèvia per preparar la visita: un joc de twister amb els colors representatius del triatge o recollida selectiva selectiu de residus. 
La visita guiada va començar al Centre d`Informació i Educació Ambiental (CIEA) del Parc de Tecnologies Ambientals que és un edifici amb uns mòduls construïts a partir de materials procedents de productes de reciclatge. Els encarregats de la visita guiada esperaven als nostres alumnes a la recepció en el hall del CIEA i els donaren la benvinguda. Seguidament es va fer una fotografia al grup. Posteriorment es va passar a l'explicació i a la projecció d'un vídeo sobre el tractament dels residus a Mallorca. Un cop apresa la teoria es va procedir a fer una volta en tren per les instal·lacions del Parc de Tecnologies per observar el funcionament pràctic dels centres de triatge, compostatge, metanització, incineració, ... A l'antic abocador clausurat es va poder visitar una exposició de juguetes fetes amb materials reciclats.
Una vegada acabada la visita a tirme el grup es va encaminar cap a la propera possessió de Raixa, on els alumnes van poder gaudir d'un dels casals i jardins més valuosos del nostre patrimoni històric i cultural.
Si voleu veure o descarregar-vos més fotografies d'aquesta sortida vos hem preparat un foto-reportatge a la secció de pàgines, al què podeu accedir directament per mitjà d'aquest enllaç:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada