Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 17 de novembre del 2014

TRANSPORT PÚBLIC O PRIVAT?

Francina Massanet, 4C
El tema del transport, durant molts d'anys ha originat polèmica i s'han duit a terme diferents conferències i debats per parlar-ne. Personalment, consider que es millor utilitzar el transport públic com el metro o l'autobús enfront a la disposició d'automòbil propi.
A la majoria de treballadors i estudiants se'ns atribueix un horari els cinc dies de la setmana i per això, si no es disposa d'un sistema eficient de transport públic per al possible desplaçament al nostre lloc de feina o estudi, difícilment no es produiran els embossos de tràfic i una major contaminació atmosfèrica. És més, segons Robin Windof, és de savis mantenir l'equilibri del nostre planeta i utilitzar els sistemes disponibles sempre que sigui convenient per controlar la sostenibilitat del medi ambient. També cal afegir que segons Kant, hem d'actuar de tal manera que el nostre comportament pugui servir en tot moment d'exemple universal de bona conducta i que segons Stuart Mill una cosa es bona quan no perjudica a ningú i beneficia molta gent; per tant, utilitzant el transport públic convidam a més gent a fer-ho i així, entre tots aconseguirem un medi menys contaminat, entre d'altres factors que beneficien a la totalitat de la societat.
Una altra part de la població, la que té l'avantatge de no haver de recórrer a un medi de transport públic per arribar a la feina, diu que la utilització del cotxe li proporciona comoditat i flexibilitat. En relació a això podem dir que el transport públic presenta alguns desavantatges ja que no sempre està disponible a l'hora desitjada i perquè a vegades s'acumulen retards. És més, no tots els municipis disposen d'unes combinacions horàries freqüents, cosa que va en perjudici dels seus usuaris. Tot i això, el transport públic segueix tenint més avantatges ja que no hem de preocupar-mos del simple fet d'aparcar, entre moltes d'altres coses. 
Tot això i més ens porta a la conclusió de que cada individu ha d'examinar les seves circumstàncies, recursos i conveniències amb la finalitat de conservar el nostre ambient i evitar problemes vials, i fer  ús d'ambdós tipus de transports, segons li convengui en cada moment, però prioritzant sempre que es pugui el transport públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada