Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 7 de maig del 2013

SANT JORDI 2013 A L'IES PORRERES

Els alumnes de 3r van preparar i repartir  les roses
Pep Castell
Marina Noejovich 
La jornada escolar començà com moltes altres, una classe, dues classes, ... però a la cinquena ens varen dur una sorpresa : LES ESPERADES ROSES AMB LES DEDICATÒRIES! aquelles que tothom esta ansiós per llegir i per ensumar.

A les 12:00h els nostres presentadors, na Joana Arbona de 2n D i en Mustapha Jarrab de 2n A, començaren amb la història de San Jordi. Ens explicaren la relació de les roses i els llibres amb aquesta celebració que correspon amb la antiga tradició de regalar roses entre els enamorats i el dia del llibre que coincideix amb la mort de dos grans escriptors: Shakespeare i Cervantes.

En primer lloc, la directora ens va fer un discurs, que ens va emocionar i motivar a tots i va donar pas al nostre estimat convidat, Antoni Vidal i Ferrando, que ens va agrair tota la feina i activitats que férem de la seva obra. Els alumnes de PQPI el varen obsequiar amb uns quants productes de l’hort cultivat per ells i una rosa amb un missatge.
L'escriptor homenatjat, el poeta santanyiner Antoni Vidal Ferrando va dirigir un emotiu parlament als nostres alumnes
Els alumnes recitaren poemes en català, castellà, anglès, alemany, àrab i llatí
Després de la xerrada del nostre convidat, es llegiren els seus poemes en català i altres llengües. Es llegiren els poemes: “No teníem rellotge” en català i en castellà, “Te n’has anat” en català i en alemany, “Ulls” en català i en àrab, “A la lluna al vespre” en català i en llatí, “Bob Dylan no tocarà l’harmònica” en català i un grapat d’alumnes i la professora Francina Crespí al piano, recitaren una cançó de Bob Dylan.

A continuació, els alumnes de teatre de 1r d’ESO, ens varen preparar una representació del poema “A la lluna el vespre”, i els de 2n d’ESO “No teníem rellotge” i un ramell de versos.
Els alumnes de teatre de 1r representaren el poema "A la lluna el vespre"
Tot d’una en acabar les actuacions dels alumnes de teatre, uns quants alumnes de 4t d’ESO cantaren el poema ''Bob Dylan mai més no tocarà l'harmònica'' que ells mateixos havien musicat.

Un grup d'alumnes de 4t interpretaren una versió musicada per ells del poema "Bob Dylan mai més tocarà l'harmònica"
Un dels moments més esperats va ser el lliurament de premis del concurs de poesia i narrativa. Els guanyadors: Maria Sansó Femenias, Gabriel Rosselló Salleras, Ionita Bianca Adriana i Joan Rosselló Bover, varen ser desvetllats per Antoni Vidal i Ferrando.

Com cada any es van donar a conèixer els premis del nostre concurs literari
Just després,, els alumnes de 3r d’Expressió corporal ens van preparar una sorpresa en la qual explicaven les festes de cada poble.

Per acabar les actuacions i representacions la part més reivindicativa va córrer a càrrec d'uns alumnes de 4t que llegiren un manifest a favor de la nostra llengua amb versos del nostre convidat.
Vidal Ferrandova sembrar un arbre a jardí amb l'ajuda dels alumnes de botànica

Finalment, uns quants alumnes de l’optativa de Botànica i el professor Rafel Nigorra, van sembrar l’arbre Antoni Vidal i Ferrando.

Segurament, les roses que hem rebut, durant uns quants dies en arribar a casa nostra ens recordaran la història del valent cavaller que va arriscar la seva vida per salvar el seu poble i la bella princesa i que, a punta de llança, va matar el drac que es menjava la gent.
Els alumnes s'ho van passar d'allò més bé amb aquesta jornada de festa i cultura

VISCA SANT JORDI I VISCA EL CATALÀ!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada