Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 20 de desembre del 2012

ELS ALUMNES DE 4PDC A ASL FAN UN HOMENATGE A CHARLES DICKENS EN EL 200 ANIVERSARI DEL SEU NAIXEMENT

 Alumnes 4t PDC a ASL 
 CHARLES DICKENS (7 de febrer de 1812 - 9 de juny de 1870)
És un dels mes famosos novel·listes anglesos de l’època victoriana i un del més coneguts escriptors de la literatura universal. Considerant un mestre del gènere narratiu. Entre les seves obres podem citar:OliverTwist, Los papeles póstumos del Club Pickwick,David Copperfield, A Christmas Carol, Hard Times, The Mystery of Edwin Drood i moltes més.
Aquest any els alumnes de diversificació li hem volgut fer un petit homenatge coincidint amb els 200 anys del seu naixement. Els curs passat alguns alumnes ja començaren a realitzar el treball que nosaltres acabarem: un llibreque servirà per fer lectura a l’aula. Es tracta de l’obra de Dickens “un conte de Nadal”(1843). Nosaltres ja el llegim i vos convidem a fer-ho!.
A més de conèixer una obra de la literatura universal ens ha servit per lligar altres temes relacionats amb el món de Nadal i la manera de celebrar-ho o no, a altres indrets. El final de la lectura quasi coincidirà amb el dia que també celebrarem el final de la UD “obrim un restaurant” i que serveix de fil argumental del nostre treball.
Moltes de les tradicions de les festes nadalenques angleses (iniciades a l'època victoriana) es mantenen actualment,com l'arbre de Nadal, les felicitacions(amb motius de Sant Valentí: flors, papallones i el pit-roig (símbol de l'eterna estimació),el púding de panses i Sant Nicolau. L'arbre de Nadal va arribar a Anglaterra des d'Alemanya. Així es va a començar a guarnir l'arbre amb espelmes. També d'aquesta època són els “crakers” (regals i caramels típics del Nadal). Sabies que les xocolatines del calendari que mengen per Nadal tenen un significat religiós? Es tracta d’un compte enrere fins arribar al dia de Nadal que té el seu inici al segle XIX a l’Alemanya protestant.. Abans els nins encenien una vela el diumenge d’advent (no té un dia fixe) fins el dia de la nit de Nadal. Avui, fruit de la globalització s’ha popularitzat tant que es realitza a partir del dia 1 de desembre fins al 24 i s’utilitza un calendari amb figures de xocolata. El primer calendari de xocolata es va realitzar als anys 20. Així el temps d’espera de l’arribada del Nadal era més dolç.
Per cert, si vols saber més coses del món de la gastronomia, la cuina, les tradicions, la cultura popular i la història t’ho contarem en un altre article!!! Aquest tractarà de Leonardo Da Vinci i la seva passió per la cuina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada