Ravanets cultivats a l'hort ecològic pels alumnes de PQPI |
Avui vos presentam una recepta del magnific bloc de cuina gingebre.net, elaborat per na Neus Marí, que treballa al nostre centre d'AT, donant suport en tot moment a n'Emily M Orta.
Es tracta d'una recepta vegetariana
boníssima i saníssima! Na Neus tenia una col arrissada ecològica i
preciosa de l’hort de l’ies Porreres i va trobar aquesta
recepta que li va cridar l'atenció per la seva originalitat. Vos proposam una
recepta de bunyols de col amb patata que es fa al forn i és una
manera sana de menjar col i queda deliciosa. Com sempre diu na Neus,
menjar sa no té perquè ser avorrit!
Volem dedicar aquesta entrada
i la recepta als alumnes i professors de PQPI de l’IES Porreres que amb el
seu treball fan possible que ens puguem aprofitar d’aquests
productes de qualitat, desitgem que vos agradi! A l’hort de l’ies
Porreres fan molta feina per aconseguir els millors productes de la
terra. En Rafel ens ha fet arribar aquesta foto tan maca d’aquests
ravanets perque vos mostrem les riquíssimes verdures i hortalisses
que cultiven a l’hort.
BUNYOLS DE COL I PATATA
Així de bé queden aquests originals bunyols |
QUE HI POSAM?
- 10 fulles de col arrissada ecològica
- 1 ceba picada
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 4 patates
- 1 culleradeta de cúrcuma
- 1 culleradeta de comí
- pebre bo i sal
- sèsam
COM HO ELABORAM?
bollim la col uns 5 minuts i la colam,
amb la mateixa aigua de coure la col bollim les patates. En tenir-ho
bollit trituram les patates i feim un puré que mesclarem amb la col
tallada. Posam l’oli en una paella i sofregim una mica la ceba
picada. mesclam la ceba amb la mescla de puré i col i afegim les
espècies i un poc de sal. Encenem el forn a 180º. Ho mesclam
tot bé i feim bolles de pasta i les aplanam fent la forma com de
petites hamburgueses. Posam els bunyols damunt una safata de forn amb
paper vegetal i hi espolvorejam llavors de sèsam. Les enfornam uns
20 minuts. mentre es couen desprenen un deliciós aroma d’espècies
que m’encanta. és una recepta molt fàcil i una manera original de
menjar col.
Al bloc gingebre.net podreu trobar diverses receptes fetes també amb productes del nostre hort, com sopes mallorquines o tarteta de lombarda. Si voleu visitar-lo podeu fer-ho per mitjà d'aquest enllaç:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada