PÀGINES

dijous, 27 d’abril del 2017

MONSTRES LITERARIS A L'IES PORRERES

Redacció
L'alumnat de 1r d'ESO i FPB2 ha exposat al primer pis els monstres que han creat a partir d'un treball cooperatiu proposat pel Departament de Català. L'activitat consistia en treballar la biografia a partir de la història de l'autora de Frankenstein, Mary Shelley, i la posterior visualització de l'obra “Víctor i el monstre” i la pel.lícula “Eva”

dimarts, 25 d’abril del 2017

XERRADA SOBRE LA CRISI DELS REFUGIATS

Una de les conferències impartides per Joan Ballester als alumnes de 3r i 4t
Redacció
El passat dilluns 10 d’abril els alumnes de 3r i 4t d’ESO participaren en una xerrada col·loqui per conscienciar-los sobre la situació dels refugiats de la guerra de Síria a Grècia. Aquesta conferència, organitzada pel Departament de Geografia i història i la Comissió de Convivència,  va ser impartida per Joan Ballester, voluntari porrerenc de l’ONG “Drop in the Ocean” que ofereix ajuda humanitària als milers refugiats retinguts a Grècia. Ballester va començar parlant de les causes de la guerra de Síria i de la crisi dels refugiats a la UE, desmuntant molts dels tòpics i prejudicis relacionats amb aquest tema que s’han difós entre la població i que no tenen cap base real.
Després ens va descriure la dramàtica situació dels camps de desplaçats per aquest conflicte a Grècia amb informació de primera mà fruit de la seva experiència com a voluntari a dos camps de refugiats: la manca de serveis bàsics que pateixen els refugiats en aquests centres de detenció amb habitatges molt deficients (prefabricats o tendes de campanya), sense calefacció, atenció mèdica i amb un accés molt limitat a l'aigua o a l'escolarització pels infants. No va oblidar descriure la seva odissea per arribar a Grècia i la barrera burocràtica amb la qual s'enfronten per ser acollits en algun país de la UE. 
Així mateix ens va parlar del seu treball com a voluntari als camps, proporcionant aliments als refugiats. 
Finalment va descriure els casos concrets de refugiats siris que va conèixer en la seva estada, contrastant la seva vida acomodada de fa uns anys amb les penúries que han passat i segueixen patint.
Joan Ballester la il·lustrar la seva xerrada amb una interessant presentació de diapositives

dilluns, 17 d’abril del 2017

CAPLLETRES A 3 I 4 ESO

Exemples de lletres capitals elaborades pels alumnes de 4t d'ESO Mourad Benyaagoub i Helena Mateos
Redacció
Els alumnes de 3r i 4t d'ESO han fet una activitat per treballar les lletres capitals a Educació Plàstica. Alguns l'han introduïda en el projecte que fan conjuntament amb Català sobre "El Petit Príncep". La caplletra, lletra capital o capitular, sol ser la primera lletra d'un text, llibre, etc, que ha estat ornamentada amb fins estètics o il·lustra el tema del que tracta el text. És una primera aproximació al que després esdevindrà el còmic tal com l'entenem avui en dia. L'ús de caplletres destaca especialment a Europa a l'època medieval amb la intenció d'il·luminar els texts. Dins dels scriptoriums dels monestirs medievals la tasca dels il·luminadors que feien lletres capitals i miniatures era molt específica i apreciada, com actualment ho és la dels tipògrafs en el disseny gràfic i publicitari.
Properament podeu trobar una exposició virtual d'aquests treballs a la "Galeria Povimon", situada a la pàgina "Arts & Crafts" del nostre blog.

Tres mostres de caplletres elaborades per l'alumnat de 3r d'ESO Eva Garí, Lourdes Rosselló i Zoila Enamorado respectivament