PÀGINES

dimarts, 31 de gener del 2017

HELENA MATEOS GUANYA EL CONCURS DEL MURAL DEL DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA

Redacció/Comissió de Convivència
Helena Mateos, alumna de 4t d'ESO A ha estat la guanyadora del concurs convocat per la comissió de Convivència escolar per a la creació d'una pintura mural que decorarà el mur exterior del centre. 
Els participants en aquest concurs havien fer un esbós o proposta de mural que havia d'incloure un dibuix i un eslògan que hi estàs relacionat. La temàtica elegida per al mural havia de ser la de "els refugiats a l'actualitat". Les propostes s'havien d'entregar abans del 20 de gener de 2017.
En total participaren 8 alumnes, que presentaren cinc propostes i el jurat del concurs, format pels membres de la comissió de convivència i Catalina Bauzà, professora del departament d'Educació Plàstica, va fer pública la guanyadora el passat divendres 27 de gener. El disseny d'Helena Mateos va ser l'elegit, tot i que no fou una elecció fàcil a causa de l'elevada qualitat de les propostes presentades. Un cop elegit l'esbós guanyador, el proper divendres 3 de febrer, els alumnes participants sortiran de classe tot un seguit d'hores per plasmarar-lo sobre la part del mur elegida. L'obra que realitzaran farà 1 metre d'alçària x 2,5 metres d'amplada i la idea és que els propers cursos es segueixin fent murals per fomentar la bona convivència i la pau fins acabar decorant tots els murs exteriors del recinte de l'institut.
El premi per a la guanyadora ha estat un aparell tecnològic: uns auriculars bluetooth valorat en 30 €. Els altres participants van rebre un obsequi: un pal selfie.
Podeu veure totes les obres participants a la secció de pàgines del blog, a la que podeu accedir directament per mitjà d'aquest enllaç:

CONCURS MURAL DEL DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA
Xesc Melià, coordinador de convivència entrega els premis a la guanyadora i a la resta de participants

dimarts, 24 de gener del 2017

III FOGUERÓ DE SANTA CATALINA A L'IES PORRERES

Redacció/ACE
El passat 25 de novembre a les 20:30 es va celebrar al nostre institut la tercera edició del fogueró de santa Catalina. La preparació del fogueró, de l'escenari, taules i cadires la van dur a terme els alumnes d'FPB. El material el va aportar l'Ajuntament de Porreres.
Es tracta d'una tradició porrerenca que l'IES Porreres ha recuperat amb èxit i l'ocasió elegida pel nostre centre per fer una primera trobada de tota la comunitat educativa (professors, pares, alumnes, personal no docent, ...) de cada curs. També s'aprofita la torrada per recaptar fons en benefici del viatge d'estudis. Amb aquesta finalitat l'alumnat de 4t d'ESO va vendre en els dies anteriors tiquets a 3€ de llom, botifarró, llonganissa i pa. A banda d'això, es van vendre begudes i coques dolces el mateix dia del fogueró.

L'edició d'enguany va tornar a ser un èxit de públic, amb l'assistència de més de 300 persones, tot i el mal temps. Recordem que havia plogut durant tot el dia, encara que la pluja es va aturar mentre es desenvolupà la torrada. La festa va ser amenitzada pel show de màgia de Miquel Àngel Carbonell “El Mag” i l'actuació del grup Aires de Monti-sion, que va engrescar els assistents a posar en marxa una ballada popular: ball de bot, boleros, fandangos, jotes i altres ritmes tradicionals foren el colofó perfecte a aquesta tradició del nostre institut que es consolida definitivament. Des de Povimon hem preparat un fotoreportatge amb instantànies dels millors moments d'aquesta celebració que podeu trobar a la secció de reportatges o fent clic a l'enllaç:

dimarts, 10 de gener del 2017

EXCURSIÓ DE 4ESO A LA SERRA DE TRAMUNTANA

Climent Tortella, Enric Caldentey i Miquel Toledo, 4ESO-A
El passat 27 d'octubre els alumnes de 4t d'ESO de l'IES Porreres vàrem anar d'excursió a la Serra de Tramuntana. Quan arribàrem al punt de partida, situat al Pla de Cúber, el grup es va dividir. Mentre uns començaven la ruta mínima obligatòria cap al coll de l'Ofre, els altres, acompanyats per en Llorenç Vallespir, pujaren al cim del puig de l'Ofre per contemplar les seves magnífiques vistes. Posteriorment ens tornàrem a agrupar i al coll vam berenar tots junts. Seguidament baixàrem pel camí del Barranc de Biniaraix fins a arribar a un mirador on es veia tota la vall i el port de Sóller. En arribar a aquest camí empedrat podíem triar entre baixar corrent amb en Llorenç o seguir caminant amb la resta de professors acompanyants. Quan fórem al final del camí, al poblet de Biniaraix, ens vam fer una foto de grup i tot seguit partírem de retorn cap a l'Institut.
Si voleu veure més fotografies d'aquesta sortida les trobareu al fotoreportatge penjat a la secció de pàgines del blog al qual podeu accedir directament a través d'aquest enllaç: